Криминално

Марин Марковски разкри каква основна грешка е направил убиеца, заради която може да бъде заловен

Марин Марковски разкри каква основна грешка е направил убиеца, заради която може да бъде заловен

big_02

 

 

 

Един от най-известните адвокати у нас – Марин Марковски, сподели в сутрешния блок на „Нова телевизия“ своето мнение след зверското убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе.

 

 

 

 

 

 

„Сега полицията трябва да покаже професионализъм, знание, опит и трудолюбие. Версиите могат да бъдат много. За съжаление, понякога от преизподнята излизат такива зверове, които са с човешки образ, но вътрешно са зверове. Убиецът си е оставил ДНК материал на месторестъплението, което е нещо като „личната му карта“.

 

 

 

В момента има ДНК банка с престъпници, за които има данни за изнасилвания и други престъпления. Ако този човек беше в тази база данни, то вече щеше да е хванат.

 

 

 

Важно е дали жертвата е завлечена на местопрестъплението, което значи, че е убита друдаге, или е убита там. При изнасилване, по вътрешните страни на краката има следи. Не се знае дали убиецът има мотив или става дума за друсан, пиян, сексуален маниак, просто попаднал човек там“, каза Марковски.

 

 

 

„Вероятно той е примитивен звяр и за радост на полицията не е опитен – оставил е ДНК на мястото. Оптимист съм, че ще бъде открит.

 

 

 

 

 

 

Ще си позволя и да дам един съвет на полицията. Ако разполага с ресурс от информатори, нека да не жали средства, но дискретно. По кръчмите той на 10-ата ракия се е похвалил някъде“, завърши адвокатът.

 

 

 

 

 

 

 

„Важно е дали тя е завлечена на местопрестъплението или е убита там. Това би показало предумишлено ли е убийството. Когато има изнасилване, много често по вътрешната страна на краката има характерни следи. Ако има обаче само сексуално сношение и не е убита на място, то вече може да се търси извършител сред близките. Да се конструират версиите е задължително, но първо трябва да се изведат всички доказателства“, каза Марковски.
„Една версия, която е правдоподобна и може да се окаже вярна, не трябва да е публично известна, защото така извършителят може да се информира. Вероятно извършителят е примитивен звяр и за радост на полицията неопитен. Аз съм оптимистичен, че този човек ще бъде открит“, каза Марковски.
 Виктория Маринова е обичала професията си и предизвикателствата. Обичала е да пътува. Майка е на 7-годишно дете, което днес трябва да е на училище. Семейството се опитва да съхрани психиката му. Тя от една година се занимава с телевизионна дейност. Води предаване, в което се говори за неща, които интересуват обществото. Тази вечер в Русе се организира бдение в памет на Виктория.

 

 

Нова тв, Петел, Блиц

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024