ОБЩЕСТВО

Над 150 организации настояват за незабавна оставка на Валери Симеонов, масов протест може да помете кабинета

Над 150 организации настояват за незабавна оставка на Валери Симеонов, масов протест може да помете кабинета

valeri_simeonov_bulfoto
В отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до вицепремиера Валери Симеонов Националната мрежа за децата настоява за незабавната оставка на Симеонов заради коментарите му за родителите на деца с увреждания.

„Скандалното му изявление е не само крайно неадекватно в ситуация, в която месеци наред се търси решение за едни от децата и родителите с най-труден живот у нас, то е недопустимо за държавник, който трябва да служи на народа си“, се казва в позицията.

 

 

 

Националната мрежа, която обединява близо 150 организации и подпомага работата на 8 големи ведомства и министерства, обяви, че спира подкрепата си за правителството, докато Симеонов е на поста си.

 

 

 

Вчера майките на деца с увреждания от палатковия лагер пред Народното събрание поискаха оставката на Симеонов. В понеделник те излизат на протест пред Министерския съвет с искане за оттеглянето на вицепремиера.

 

 

Протестът за оставка на вицепремиера Валери Симеонов в понеделник се очертава да бъде най-масовия в рамките на досегашното управление на кабинета Борисов-3.

 

 

Точно по обед пред Министерски съвет ще се съберат хора от цялата страна, възмутени от думите на лидера на НФСБ, че майките на деца с увреждания са „кресливи жени с уж болни деца“.

 

 

 

 

 

До момента участие в събитието, организирано от каузата „Системата ни убива“ са потвърдили над  4500 души, а почти 20 000 са заявили интерес.

 

 

 

 

„Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна“, категорични са отвратените от думите на заместника на Бойко Борисов в правителството.

 

 

Към протеста на майките се очаква да се включат и недоволните от качеството на ремонтите в София и управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Те се събират пред Столична община също в понеделник в 12 часа и оттам ще се насочат към сградата на правителството.

 

 

 

 

Набира сила и онлайн петиция, която настоява за отстраняването на националиста от кабинета. До момента тя е подписана от над 3500 души.

 

 

 

 

Освен в столицата протести за отстраняването на Валери Симеонов ще има в Пловдив и Стара Загора. Те ще започнат от 18 часа.

 

 

 

Протест за оставката на Симеонов ще има дори и в Лондон. Българите в британската столица ще излязат пред посолството ни във вторник от 19 часа.

 

Фрог нюз, Оф нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024