ИНЦИДЕНТИ

Още за кошмара в Гълъбово: 14-годишен нападнал със сатър полицай, удряли ченгета с тухли даже и в автобуса

Още за кошмара в Гълъбово: 14-годишен нападнал със сатър полицай, удряли ченгета с тухли даже и в автобуса

 

 

цигани-катун-1280x735

 

 

Роми са опитвали да удрят със сатъри и брадви полицаите в махалата в Гълъбово, разказа директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев. “Единият от извършителите е 14-годишен, опитал да помогне на баща си и замахнал със сатър срещу колегата”, добави ст. комисар Хаджиев.

 

 

 

 

 

Трима от петимата роми, задържани за безпорядъка и неподчинението на силите на реда в Гълъбово вчера, са осъждани, съобщи МВР. “Тримата са с по 7-8 присъди, много тежки рецидивисти – ние няма какво да очакваме от тях, освен такова поведение”, изтъкна още Георги Хаджиев.

 

 

 

 

 

Бяхме изпратени в ромския квартал в Гълъбово, едно от лицата беше разпознато и пристъпихме към задържане. Това коментира един от полицаите, пострадали при акцията вчера, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Полицаят разказа, че полицията е нападната с камъни и с брадви.

 

 
„Ситуацията ескалира, отвсякъде започнаха да излизат, събраха се над 100 души, които не бяха изплашени, по-скоро действаха агресивно спрямо нас“, спомни си полицаят. Според неговата версия, категорично не е имало побой над жени и деца, както твърдят от ромската махала.

 

 

 

Друг полицай разказа, че при вкарването на арестуваните роми в буса, усетил тухла. Бронежилетката обаче го спасява и няма наранявания.

 

 

 

БГНЕС припомня, че градът е обграден от жандармерия след инцидент от вчера в ромската махала на Гълъбово. Към 14.24 часа е получен сигнал за силна музика, идваща от махала в гр. Гълъбово. Пристигналият полицейски екип установил на място пияна компания, а звуците идвали от инсталирана подвижна тонколона.

 

 

 

При последвало полицейско разпореждане за спиране на музиката и представяне на документи за самоличност, събралите се не само отказали категорично, но и започнали да се държат агресивно и арогантно – хвърляли камъни, заканвали се. На място били изпратени допълнително сили на реда. Установени и задържани са инициаторите – петима местни жители – трима от които осъждани. /БГНЕС

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024