Личности

Путин ще иска отговори за плановете на САЩ да излязат от ядреното споразумение

Путин ще иска отговори за плановете на САЩ да излязат от ядреното споразумение

big_302

 

 

 

Руският президент Владимир Путин ще поиска обяснение защо Вашингтон планира да излезе от ядреното споразумение с Русия на среща със съветника на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън в Москва тази седмица. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

 

 

„Среща между Путин и Болтън се подготвя, както и досега“, посочи Песков, цитиран от ТАСС. Той каза това в отговор на въпрос дали президентът е отменил планираната среща във връзка с намеренията на САЩ да се оттеглят от договора между САЩ и СССР за елиминиране на техните ракети със среден и малък обсег, предаде БТА.

 

 

 

 

 

Бившият съветски ръководител Михаил Горбачов определи като „грешка“ плана на американския президент Доналд Тръмп да извади САЩ от споразумението, което лично той е подписал през 1987 година заедно с тогавашния държавен глава на САЩ Роналд Рейгън.

 

 

 

 

Пред агенция Интерфакс той изтъкна, че „не бива в никакъв случай да се развалят старите споразумения за разоръжаване“, като допълни: „Нима е трудно да се разбере, че отказът от такива споразумения показва липса на мъдрост? Това е грешка“. Горбачов окачестви решението на Тръмп като „много странно“.

 

 

 

 

 

Според бившия съветски ръководител отхвърлянето на договора между САЩ и СССР за елиминиране на техните ракети със среден и малък обсег ще подкопае усилията, положени от СССР и самите Съединени щати за постигане на ядрено разоръжаване. Той призова „всички, които са привързани към един свят без ядрени оръжия да убедят Вашингтон да се откаже от решението си, за да се съхрани животът на Земята.

 

 

Петел

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023