СВЯТ

Терор в Крим! Първа СНИМКА на касапина от Керч, който убивал наред и взривил колеж… СНИМКИ/ВИДЕО

Терор в Крим! Първа СНИМКА на касапина от Керч, който убивал наред и взривил колеж… СНИМКИ/ВИДЕО

 

 

 

1539775752-aa4

 

 

 

След взрива в Керч преди часове, за който съобщиха агенциите, полицията обяви, че издирва заподозрян за случилото се и че е налице терористичен акт.

 

 

 

По информация на Telegram-канала „112“, става дума за светлокос мъж на възраст между 20-25 години в сини джинси и зелено спортно яке.  

 

 

 

 

„Снимка на терориста. Този човек се издирва в момента в Керч под дърво и камък. Ако го видите на улицата, бягайте веднага и звънете на полицията“, гласи информация в социалните мрежи.

 

 

 

 

Всичките ранени при взрива в техникума постъпили в кримските болници, имат минно-взривни рани.

 

 

 

 

„На пострадалите се правят рентгенови снимки – в тях има дребни метални детайли (винтове, болтове)“, съобщават местни журналисти. Под развалините може да се намират още 10-15 души.

 

 

По-рано от Националната антитерористична комисия потвърдиха, че в сградата е избухнал взрив от неустановено устройство. В резултат са загинали най-малко 10 души, други 50 са ранени.

 

 

 

По думите на местна жителка, взривовете в сградата са били няколко с неголеми интервали помежду им. „Имаше серия взривове – около четири – в течение на пет минути. На първия и на втори етаж.

 

 

 

На първия етаж се намира столовата. Също се чуваха изстрели“, разказа тя.

 

 

 

 

 

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че „по линията на различни служби за инцидента е доложено на президента“. Путин също е наредил на министерството на извънредните ситуации и на министерството на здравеопазването  да организират при необходимост незабавно транспортиране на пострадалите във водещи руски клиники.

 

 

 

 

 

 

Студентката Вика разказва в социалните мрежи: „Взривиха ни политехникума. Бягахме, а децата просто лежаха на земята. Приятелката ми я убиха пред очите ми. Видях как тя падна и спря а мърда. Видях как момчетата просто падат на земята“.

 

 

 

 

 

„Керченският стрелец е започнал да взривява в техникума, защото са му свършили патроните. Това се е случило в коридора на първия етаж. Именно там той е взривил бомбата“, гласи друга информация в социалните мрежи.

 

 

 

 

 

 

 

Друг очевидец твърди, че е видял как след взрива от тоалетната са изскочили много въоръжени хора в маски. Портиера на колежа е разказал пред РТ, че е чул два взрива и откоси от автомати.

 

 

 

По последни данни, пред колежа са пристигнал няколко БТР-а и военни с автомати.

 

 

 

СВЯТ

More in СВЯТ

руски военни

Руските войски са ударили френски наемници в Славянск

април 15, 2024
280401396030c2c393fc109dd0674aed

САЩ предали на Иран чрез Турция: Операцията да бъде „в определени граници“

април 14, 2024
ракети

Как реагира Москва след иранската атака срещу Израел

април 14, 2024
epa07713961 (FILE / COMPOSITE) - Ukranian then Presidential candidate Volodymyr Zelensky (L) talks to the media during the Ukrainian presidential elections in Kiev, Ukraine, 21 April 2019, and Russian President Vladimir Putin (R) gestures while answering a question during his annual press conference in in Moscow, Russia, 23 December 2016 (images reissued 13 July 2019). According to reports, The Ukraine's President Zelensky called Russian President Put on the phone on 11 July 2019 for the first time.  EPA/TATYANA ZENKOVICH/YURI KOCHETKOV

В САЩ: Фантазиите на Зеленски са нереалистични. Абсурдна е тезата, че не трябва да преговаряме с Путин

април 12, 2024
0301_8237490757547045824_big

Експерти зоват да се вдигне възрастта за пенсия на 75, защото сме живели по-дълго. 75 г. са новите 65 г.

април 12, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024