Политика

Цветанов: Парното поскъпва, но вдигаме бюджетните заплати, да не се поддаваме на популизма

Цветанов: Парното поскъпва, но вдигаме бюджетните заплати, да не се поддаваме на популизма

 

 

cvetan-cvetanov3

 

За увеличението на цената на природния газ, БСП и президентът говори председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов днес след конференция на Икономическия паричен съюз.

 

 
За увеличението на газ и парно, Цветанов уточни, че всички предложения ще бъдат обсъждани в пленарна зала, но все пак се оправда:

 

 

„Икономическият растеж е от 4%,  това дава възможност с 10% да бъдат увеличени средствата в бюджетната сфера. За мен е важно, че правителството полага всички усилия, за да има диалог с „Газпром” и да имаме тази стабилност, която очакваме.

 

 

 

За мен е важно, че на подобни дебати, които водим днес, се чуват обективни оценки, за да предотвратим популизма, който властва от представителите на БСП. Когато говорят за визия за България, БСП трябва да слушат внимателно нашите дебати с представителите на бизнеса. Това са реалните политики”, каза Цветанов.

 

 

 

Ако се поддадем на популизма и страховете на на хората, страната ни може да загуби перспективата за икономически растеж.

 

 
После той коментира, че не е видял представители на БСП при честванията на 110 г. от обявяването на икономическата и политическа независимост на България от Османска Турия на 22 септември във Велико Търново.

 

 
„Може би са отишли да се срещат с хората, но към Гърция. За БСП това са теми, които са нормални, да търсят напрежение, но не очакваме алтернатива и нищо прагматично от тях”, каза още Цветанов.

 

 
Той коментира и кворума, който миналата седмица бе скрепен от ДПС, след като ГЕРБ обеща да оттегли Законопроекта за устройство на територията, с който се предвижда да се даде охраната на местната власт.

 

 
Според Цветанов кворумът е ангажимент на управляващото мнозинство и то ще се опита да го осигури, да не се допуска повече напрежение в залата.

 

 

 

А от БСП имали по 25 човека в зала – едни били дежурни, други свободни, трети се запознавали с електората из кулоарите.

 

 

 

 

„Най-лесно е да провокираш политическа криза, най-трудно е да даваш алтернатива и да даваш правилни решения”, коментира Цветанов.
 

 

 

Той добави, че днес имало коалиционен съвет с патриотите, който бил рутинен, приятен и конструктивен, нямало теми, които да разделят, премиерът ги запознал с посещението си в Ню Йорк. Обсъждал се и бюджетът за 2019 г.

 

Флагман

https://www.flagman.bg/article/169662

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024