Криминално

Ще видим Митьо Очите на куково лято – в консулството ни в Истанбул дори не са чували, че е арестуван

Ще видим Митьо Очите на куково лято – в консулството ни в Истанбул дори не са чували, че е арестуван

 

640_236552

 

 

 

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, може да остане още няколко години в турски затвор, твърди вестник „България днес“. И до ден днешен турският съд отказва да насрочи дело за връщането на Димитър Желязков – Очите у нас.

 

 

 

 

60-дневният срок, в който важи европейската заповед за арест, изтече преди две седмици. Така на практика основанията за задържането и евентуалната му екстрадиция у нас стават невалидни, обясняват юристи.

 

 

 

 

 

„Не мога да ви кажа защо съдът не е насрочил дата за разглеждане на делото за екстрадиция на Димитър Желязков. Ние от прокуратурата сме подготвили документите и чакаме заседание. Ако се стигне до дело и няма възражения от страна на обвиняемия, той може да бъде върнат в родината си веднага. Ако възрази, обаче може да се проточи и с години.“, казаха от държавното обвинение.

 

 

 

 

 

Освен съда от случая на Очите не се интересуват и българските дипломати в Турция, показа проверката на колегите.

 

 

 

 

 

„Митьо Очите е арестуван в Турция?! Сигурен ли сте?“, така изненадано възкликна служителка в консулството ни в Истанбул, която отговори на посочения за връзка с граждани телефон.

 

 

 

 

След като й бе разяснено, че случаят със задържането на Очите е действителен, и то с двумесечна давност, тя внезапно се притесни и възкликна: „Да, това беше отдавна!“. След като спомените на дипломатката се проясниха, тя стана значително по-словоохтлива и сподели, че арестантът не е търсил контакт с консулството. Опит за връзка с него най-вероятно не са правили и българските дипломати, макар това да е тяхно задължение.

 

 

 

 

 

Все пак служителката уточни, че не е напълно сигурна, тъй като отговорниците за това не са вече на работа и няма кого да попита.

Информация за случая с хаоса с Очите нямат и в българската прокуратура. Те продължават да се надяват, че задържаният в Истанбул Желязков ще бъде върнат у нас.

 

 

 

 

 

„Това е естественият процес, който сме задействали. В момента, в който лицето е получило обвинение, макар и задочно, обявен е за издирване, издадена е европейска заповед за арест и след като вече е установено, следващата стъпка по закон е молба за екстрадиране на лицето. Най-естествено е българският съд да го съди и трябва да го представим пред българското правосъдие“, заяви Арнаудова още по време на задържането на несебърския Ал Капоне.

 

 

 

 

 

Очите е арестуван по подозрения, че е шеф на организирана престъпна банда за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици. Групата на несебърския Ал Капоне е разбита по време на зрелищна спецакция в Бургас на 2 август тази година, при която са задържани 12 души, но Димитър Желязков не е сред тях. Очите е незабавно обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол.

 

 

 

 

 

Ден по-късно е открит и задържан по силата на издадената европейска заповед за арест. Той е разпознат от турски ченгета в Истанбул.

 

 

 

 

 

Сега да попитаме пак българските власти, прокуратурата и всички останали органи в България – къде е Митьо Очите и защо Турция не ни го предава, както Германия ни предаде Северин?

 

 

Да не би случайно, Бойко Борисов да е разпоредил Желязков – Очите, да седи в Турция, за да не може да тръгне едно дело срещу онези, които трябваше да го ликвидират физически преди две години в Слънчев Бряг?

 

 

Да не би случайно този някой поръчител на убийството на Желязков – Очите да е някой политик приближен на Бойко Борисов с апетити за влияние в Слънчев Бряг, защото ние се сещаме за един, който две лета обикаля курорта и спира музиката в дискотеките, а този същият нямаше ли и общински съветници в Бургас?

 

 

 

А и не беше ли задържан с Митьо Очите в Турция именно най – влиятелният общински съветник в този град, не от групата на този политик именно Бенчо Бенчев, който за мнозина в Бургас се е явявал единственият, който е можел да спре болните амбиции на един кабелар, изживяващ се за губернатор на областта, подарена му лично от Бойко Борисов.

 

 

 

Искаме да попитаме пак властта и прокуратурата, къде е Желязков – Очите и какво се случва с него, някой ще го връща ли в България или докато не е удобен на такива като кабеларя и Борисов, никой няма да го допусне да се завърне в България.

 

 

 

Според запознати именно хора на Валери Симеонов са в основата на всички сигнали срещу така наречената организирана престъпна група, която е действала на територията на Слънчев Бряг, с цел да вкарат в ареста всички, които им пречат да си правят своите далавери и схеми в курорта.

 
А и кабеларя има да си връща на Желязков – Очите, защото както сам е обяснявал преди години, именно хора на Желязков са го нашамарили здраво в ресторант в Поморие, а като знаем колко злобен човек е кабеларя, надали е забравил какво са му причинили хората на Желязков – Очите.

 

Марица, Информиран.нет

https://www.marica.bg/shte-vidim-mitxo-ochite-na-kukovo-lqto-eto-zashto-Article-163106.html

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024