Европа

Марин Льо Пен в София: Вървим към нов свят и нова регулация на планетата

Марин Льо Пен в София: Вървим към нов свят и нова регулация на планетата

mareshi_lider

Лидерът на френската партия „Национален сбор” Марин Льо Пен e на посещение в България по покана на зам.-председателя на Народното събрание и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки, съобщи БТВ.

 

 

 

Делегацията, с която пристигна френският политик в София, се състои от лидери на патриотични партии от Европа и депутати от Европейския парламент.

 

 

 

 

„Ще преминем към исторически времена с края на един цикъл – периода на дива глобализация, която се затваря. Всички виждаме връщането на народите, избора на Тръмп срещу глобализма на Обама и дори развитието в Катар, който се бори за своята свобода. Има една тежка и необратима промяна – ние вървим към един изцяло нов свят. Старият свят не може да бъде запазен от европейската бюрокрация“, заяви Льо Пен, цитирана от „Канал 3“.

 

 

 
Тя даде Брекзит като пример какво се случва, ако Европа не гледа сериозно на нещата.

 

 

 

Льо Пен говори и по темата за мигрантската вълна, като бе категорична, че с допускането на мигрантите на Стария континент се цели унищожаване на ценностите на народите.

 

 

 

 

 

 
„Трябва да знаете какво ви очаква, ако не реагирате срещу мигрантската вълна. Във Франция имаме села, които са изцяло мигрантски и гета, които са в големите квартали на градовете. Тези, които са се барикадирали в стъклените си сгради в Брюксел си мислят, че всичко може да се купи. Вие няма да ни купите! Вие няма да ни корумпирате! Ние искаме свободно сътрудничество, а не наложено такова“, заяви френският политик.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

Марин Льо Пен подчерта, че вместо Европейски съюз трябва да се създаде алианс, в който всяка страна да избира в кой кръг да участва и за да може да се чуват различните култури на континента.

 

 

 

 

 

„Юнкер е символ на това, което представлява Европейската комисия, а той е в една много лоша форма. Не е лошо, че той е болен, а че разпространява лоши идеи“, заяви Льо Пен, като по този начин направи и препратка към здравословните проблеми на председателя на Еврокомисията.

 

 

 

 

Льо Пен ще се срещне с националистически и евроскептични съюзници от Източна Европа във връзка с предстоящите през май догодина избори за Европейски парламент.

 

 

 

 

В София председателят на партията „Национален сбор“ ще участва в конференция под надслов „Европа на нациите и на свободата, нов модел за европейските граждани“.

 

 

 

 

 

 

 

 

За събитието у нас пристигат и Геролф Анеманс- евродепутат и президент на Движението за Европа на нациите и свободата. В София ще бъде и Томио Окамура- председател на партия „Свобода и пряка демокрация“- Чехия, Никола Бей – евродепутат и съпрезидент на Движение за Европа на нациите и свободата MENF. Очаква се да пристигнат и представители на „Партията на свободата“ -Австрия, на гръцката „Нова десница“ и др.

 

 

 

 

 

Това е второто посещение на Марин Льо Пен в чужбина във връзка с предстоящите европейски избори през май.

 

 

 

 

 

 

На 8 октомври тя се срещна в Рим със своя италиански съюзник Матео Салвини, председател на партията „Лига“.

 

 

 

 

 

 

Двамата заедно отправиха нападки срещу „бункера Брюксел“. Тези срещи се вписват в стратегията на „Национален сбор“ за създаване на съюзи във Франция и Европа.

Епицентър

loading...
0
Европа

More in Европа

северозападthumb_910x0_phppyiyqa_800x_

България окупира дъното на ЕС по БВП, родният Северозапад остава най-бедният регион

февруари 26, 2019
Venezuela and European Union flag together realtions textile cloth fabric texture

ЕС се обяви против военна интервенция във Венецуела

февруари 25, 2019
orig

Европейските социалисти тръгват към изборите през май с нов социален договор за Европа

февруари 23, 2019
epa07372335 Laura Codruta Kovesi, 45, former chief prosecutor of the National Anti-Corruption Bureau (DNA), exits from the Prosecutor's Office headquarters after being informed about the reasons she will be investigated for, in Bucharest, Romania, 15 February 2019. Romania's Justice Minister Tudorel Toader, who removed Codruta Kovesi from her position last year, accused her of signing 'secret' deals with the national intelligence agency in a anti-democratic manner, informing the European Commision about. Kovesi, who was proposed for the post of European Chief Prosecutor, denied the official misconduct and bribery allegations. After Romanian administration decided to block Kovesi application, the European Commission reacted by stating that prosecutors running for the position of European Chief Prosecutor shall be treated fairly. Kovesi said she was informed about the allegations formed by the Special Investigative Section for Prosecutors, and she filed two appeals as a reaction. Romania in the last years struggled to combat corruption, and the DNA was one of the main institutions in the fight it under Kovesi command.  EPA/ROBERT GHEMENT

България гласувала против Кьовеши за европейски прокурор

февруари 23, 2019
неп113359_660_370

Юнкер призова ЕНП да изключи Орбан

февруари 20, 2019
big_30_4

ЕНП и социалистите губят мнозинството в Европарламента по първи прогнози

февруари 18, 2019