Политика

Позорна икономика! Борим „руската зависимост“ с внос на по-скъп втечнен газ от Америка

Позорна икономика! Борим „руската зависимост“ с внос на по-скъп втечнен газ от Америка

 

orig

 

 

България е готова да внася втечнен газ от САЩ през бъдещия терминал край Александруполис. Това стана ясно ясно след срещата между енергийният министър Теменужка Петкова и американския посланик Ерик Рубин.

 

Страната ни разглежда възможността да участва като акционер в реализацията на проекта за изграждането на терминал край гръцкия град, каза Петкова. Така освен руски газ за бъдещия хъб „Балкан“, ще купуваме и втечнено синьо гориво от Щатите.

 

Според повечето експертни оценки цената на американския втечнен газ за Европа е между 30 и 50 на сто по-скъпа от руското синьо гориво. А това на практика означава, че решението е изцяло политическо и не почива на никаква пазарна логика.

 

Целта е да се бори „руската зависимост“ с по-скъп американски газ, независимо че интересът на европейците и в частност на България не отговаря на тези потребности.

 

Новината бе съобщена от Петкова в деня, когато изтече срокът, даден на Петкова от парламента, да обяви процедура за избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“. „Уточняваме детайлите, до края на годината ще пуснем търга“, каза Петкова. Интересът към Втора атомна от Москва бе потвърден преди седмица от руския енергиен министър Александър Новак.

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

Няматe пари за тоалeтна хартия , а щe купувата скъп и прeскъп газ от Амeрика!!!Виe стe ПЪЛНИ ИДИОТИ.Продадохтe цяла България за пари. 
Терминалите в Европа за втечнен газ от САЩ работят с по-малко от половината си капацит, а газта е с 30 % по-скъпа от руската. Питайте прибалтите и Полша как им е. Те обичат Америка, т.е. правителствата им.

Ето как след гавра с България с цените на тока, сега американците искат да се изгаврят с нас и да ни задължат да им купуваме скъпия газ. Правителството действат като продажници. За патриотина Симеонов няма изненада. Далавера няма що да участва. Ама останалите не гледат ли как ни закопават американците. Та колко години ни мародерстваха , като ни изнудиха да вземат наши ТЕЦ, след което ни продаваха тока на двойна пазарна цена.

loading...
0
Политика

More in Политика

григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019
врагаphpqxef7f_800x

В ГЕРБ ще има комисия за врага с партиен билет. Ако го хванат, няма да има милост

юли 7, 2019
белградbig_images_40_

Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия!

юли 7, 2019
дружноbig_borisov-i-tsvetanov-posledno-edin-drug-002

ГЕРБ дружно „взеха главата“ на Цветанов. Само 10 души гласуваха „против

юли 7, 2019
66252025_2118061954966871_1191990653140074496_o

Нинова: Употребиха гнева на хората, за да легализират обръчите си от фирми

юли 7, 2019