Политика

Позорна икономика! Борим „руската зависимост“ с внос на по-скъп втечнен газ от Америка

Позорна икономика! Борим „руската зависимост“ с внос на по-скъп втечнен газ от Америка

 

orig

 

 

България е готова да внася втечнен газ от САЩ през бъдещия терминал край Александруполис. Това стана ясно ясно след срещата между енергийният министър Теменужка Петкова и американския посланик Ерик Рубин.

 

Страната ни разглежда възможността да участва като акционер в реализацията на проекта за изграждането на терминал край гръцкия град, каза Петкова. Така освен руски газ за бъдещия хъб „Балкан“, ще купуваме и втечнено синьо гориво от Щатите.

 

Според повечето експертни оценки цената на американския втечнен газ за Европа е между 30 и 50 на сто по-скъпа от руското синьо гориво. А това на практика означава, че решението е изцяло политическо и не почива на никаква пазарна логика.

 

Целта е да се бори „руската зависимост“ с по-скъп американски газ, независимо че интересът на европейците и в частност на България не отговаря на тези потребности.

code Copy and paste this code on your site.

 

Новината бе съобщена от Петкова в деня, когато изтече срокът, даден на Петкова от парламента, да обяви процедура за избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“. „Уточняваме детайлите, до края на годината ще пуснем търга“, каза Петкова. Интересът към Втора атомна от Москва бе потвърден преди седмица от руския енергиен министър Александър Новак.

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

Няматe пари за тоалeтна хартия , а щe купувата скъп и прeскъп газ от Амeрика!!!Виe стe ПЪЛНИ ИДИОТИ.Продадохтe цяла България за пари. 
Терминалите в Европа за втечнен газ от САЩ работят с по-малко от половината си капацит, а газта е с 30 % по-скъпа от руската. Питайте прибалтите и Полша как им е. Те обичат Америка, т.е. правителствата им.

Ето как след гавра с България с цените на тока, сега американците искат да се изгаврят с нас и да ни задължат да им купуваме скъпия газ. Правителството действат като продажници. За патриотина Симеонов няма изненада. Далавера няма що да участва. Ама останалите не гледат ли как ни закопават американците. Та колко години ни мародерстваха , като ни изнудиха да вземат наши ТЕЦ, след което ни продаваха тока на двойна пазарна цена.

loading...
0
Политика

More in Политика

big_11cc

Конгресът на БСП решава кой и как ще управлява партията

юни 16, 2019
gancheva-bahanov

„Биволъ“: Само за 4 дни ЦИК е изяла 13577 лева – по 169 лева на човек на ден… И машинното гласуване

юни 15, 2019
Image_7191953_308_0

Стефан Данаилов: Моля Нинова да не подава оставка, да поеме критиките и да спаси партията!

юни 14, 2019
big_5951

Цяла България попада в обсега на турските С-400, които Анкара закупи от Русия (Инфографика)

юни 14, 2019
-Радев-усмихнат-e1521194106166

Радев към Борисов: Колко километра от АМ „Хемус“ се построиха за 10 години?

юни 13, 2019
бигbig_2

На 13 юни той има рожден ден и навършва кръгъл юбилей…

юни 13, 2019