СВЯТ

Путин: Западът се радва, че Украйна се конфронтира с Русия. И бебета да искат да ядат, биха им сервирали

Путин: Западът се радва, че Украйна се конфронтира с Русия. И бебета да искат да ядат, биха им сервирали

 

путин-виц5e_pqpv22

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че сблъсъкът между руските и украинските военни кораби бил резултат от това, че чужди държави не са в състояние да държат Киев отговорен за лошо поведение дотогава, докогато Украйна се държи конфронтационно спрямо Русия, съобщават руските медии.

 

 

 

 

 

Това са първите коментари на руския държавен глава след конфронтацията в Керченския проток между руски и украински военни кораби на 25 ноември, съобщава news.bg

 

 

 

 

Властите в Киев продават настроения против Русия с доста голям успех днес. Те нямат какво друго да правят“, подчерта Путин.

 

 

 

 

Руският президент изтъкна, че изглежда, че Украйна би могла да се измъкне от всичко, доколкото чуждестранни страни, подкрепящи антируската позиция на Украйна, са замесени.

 

 

 

 

Ако искат бебета за закуска, те вероятно ще им сервират бебета. Те биха казали: „Защо не, те са гладни, какво трябва да се направи относно това?“

 

 

 

Това е толкова късогледа политика и тя не може да има добър резултат. Това прави украинското държавно ръководство самодоволно, не им дава стимул да вършат нормална политическа работа в страната си или да провеждат нормална икономическа политика“, коментира той.

 

 

 

 

Путин допълни, че инцидентът, който приключи със задържането от страна на Русия на три украински кораба, а Киев въведе частично военно положение в страната, бил „мръсна игра“ на Порошенко, който трябвало да притисне политическите си опоненти преди президентските избори през март.

 

 

 

 

Той твърди, че Украйна е отговорна за ескалацията на напрежението, тъй като инцидентът бил умишлена и планирана провокация от страна на украинските военноморски сили.

 

 

 

 

Руският президент също така защити граничарите, които спряха украинските кораби да преминат през Керченския проток, посочвайки, че е тяхно задължение да го направят и че ако не го направят, те биха могли да бъдат съдени за неизпълнение на заповед.

 

 

Нюз БГ, Петел

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

86c100e368715540110398e391d6bf7e

Българин стана Мистър Гей Европа 2019… СНИМКИ

юли 8, 2019
big_1218

Тежък разгром за Ципрас, новият гръцки премиер ще е Мицотакис

юли 7, 2019
съня сиbig_0_MAIN-MAIN-Cameron-Boyce

Шоубизнесът потъна в скръб: Голяма звезда на Дисни почина в съня си едва на 20 години

юли 7, 2019
белградbig_images_40_

Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия!

юли 7, 2019
morales

Президентът на Боливия: Където са САЩ, там расте корумпираният елит и предателите на родината

юли 7, 2019
4deae68ff8effa069d4c153b06cb32eddb287dbf

Шофьор измисли хитър начин да обезврежда пътните камери…. с корда! СНИМКИ

юли 6, 2019