СВЯТ

Путин: Западът се радва, че Украйна се конфронтира с Русия. И бебета да искат да ядат, биха им сервирали

Путин: Западът се радва, че Украйна се конфронтира с Русия. И бебета да искат да ядат, биха им сервирали

 

путин-виц5e_pqpv22

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че сблъсъкът между руските и украинските военни кораби бил резултат от това, че чужди държави не са в състояние да държат Киев отговорен за лошо поведение дотогава, докогато Украйна се държи конфронтационно спрямо Русия, съобщават руските медии.

 

 

 

 

 

Това са първите коментари на руския държавен глава след конфронтацията в Керченския проток между руски и украински военни кораби на 25 ноември, съобщава news.bg

 

 

 

 

Властите в Киев продават настроения против Русия с доста голям успех днес. Те нямат какво друго да правят“, подчерта Путин.

 

 

 

 

Руският президент изтъкна, че изглежда, че Украйна би могла да се измъкне от всичко, доколкото чуждестранни страни, подкрепящи антируската позиция на Украйна, са замесени.

 

 

 

 

Ако искат бебета за закуска, те вероятно ще им сервират бебета. Те биха казали: „Защо не, те са гладни, какво трябва да се направи относно това?“

 

 

 

Това е толкова късогледа политика и тя не може да има добър резултат. Това прави украинското държавно ръководство самодоволно, не им дава стимул да вършат нормална политическа работа в страната си или да провеждат нормална икономическа политика“, коментира той.

 

 

 

 

Путин допълни, че инцидентът, който приключи със задържането от страна на Русия на три украински кораба, а Киев въведе частично военно положение в страната, бил „мръсна игра“ на Порошенко, който трябвало да притисне политическите си опоненти преди президентските избори през март.

 

 

 

 

Той твърди, че Украйна е отговорна за ескалацията на напрежението, тъй като инцидентът бил умишлена и планирана провокация от страна на украинските военноморски сили.

 

 

 

 

Руският президент също така защити граничарите, които спряха украинските кораби да преминат през Керченския проток, посочвайки, че е тяхно задължение да го направят и че ако не го направят, те биха могли да бъдат съдени за неизпълнение на заповед.

 

 

Нюз БГ, Петел

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

потоциphpnbqvjl_800x

Лавров: „Северен поток“ и „Турски поток“ ще има, въпреки американските санкции

декември 22, 2019
сергей-лавров-745x450

Лавров: Русия няма да влоши отношенията си с Китай, само за да зарадва САЩ

декември 22, 2019
изоставена44815

Изоставена любовница откачи на сватба, нахълта като бясна и нападна булката! ВИДЕО

декември 22, 2019
северен поток768x432

Москва, Берлин и Брюксел осъдиха американските санкции за газопроводите

декември 21, 2019
1c08b0f78a6ace6bb278565a8b919f8b

Русия и Украйна се споразумяха за газа

декември 21, 2019
phpvudrhu_800x_

Импийчмънт в зацикляне: демократите отказват да предадат делото в Сената

декември 20, 2019