Наука и технологии

Русия праща роботи да строят на Луната

Русия праща роботи да строят на Луната

 

orig

 

 

Шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви, че руската лунна програма има амбициозна цел – създаването на база, чийто постоянни обитатели ще са роботи-аватари, съобщава РИА Новости.

 

 

 

 

Според него първите руснаци ще кацнат на Луната през 30-те години на този век. Русия обаче възнамерява да построи база на нашия естествен спътник, която няма да е постоянно обитавана от хора, а само периодично посещавана от тях. Въпреки това тя ще има свои „постоянни жители“ – роботи.

 

 

Вижте как може да изглежда „принтираната“ лунна база >> >> >>

 

 

 

Ръководителят на Роскосмос обяви, че роботите ще са аватари – те ще могат да се управляват от Земята дистанционно и да изпълняват всички команди на своите човешки оператори.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

По думите на Рогозин руската мисия на Луната ще е „още по-амбициозна и отговорна от това, което американците направиха като част от тяхната лунна програма през 60-те и 70-те години на миналия век„.

 

 

Вижте снимки от повърхността на Луната >> >> >>

 

 

Според Роскосмос базата на Луната ще бъде изградена от роботи и 3D-принтери, като материалът, който ще се използва е самият лунен грунд. Ситните частици на реголита представляват голяма опасност за човешкия организъм, скафандри и всякаква механика, но освен това са и идеален строителен материал. След като базата е готова, то космонавтите ще имат задачата да я оборудват.

 

 

Учените смятат, че най-подходящото място за построяване на база на Луната са полюсите, тъй като там има доказателство за наличието на замръзнала вода. Освен това руснаците заявяват, че бъдещето на човечеството може да зависи от Луната, тъй като тя има големи запаси от хелий-3, което според мнозина ще бъде горивото на бъдещето.

 

Дир БГ

loading...
0
Наука и технологии

More in Наука и технологии

българи Алцхаймер

Млади българи измислиха метод за лекуване на Алцхаймeр

януари 20, 2019
orig

Русия показа „изтребител на дронове“ – Деривация-ПВО ще може да сваля и ракети

август 20, 2018
mig_41_(1)

Русия създава прехващач от ново поколение – МиГ 41 за бойни задачи в Космоса! Ще има и безпилотен вариант

август 18, 2018
1531825313_980x

Това са топ 15 на смартфоните с най-висока радиация… ГРАФИКА

юли 18, 2018
паяци1528486544_7_559x-

Защо не трябва да убивате паяците у дома си (ВИДЕО)

юни 11, 2018
1522585748-tg11

Вече се знае! Небесният дворец „Тянгун -1“ се отклони от трасето Кюстендил-Перник-София – ето къде ще удари до часове…(Зрелище НА ЖИВО)

април 1, 2018