ОБЩЕСТВО

България се готви за нови масови социални протести с искане за оставка на цялото правителство!

България се готви за нови масови социални протести с искане за оставка на цялото правителство!

 

 

 

big_16c3

 

България се готви за нови масови социални протести през следващите няколко дни. Недоволството, тръгнало от високите цени на горивата, вече е насочено към ниския стандарт на живот, лошото качество на здравеопазването, корупцията, липсата на отчетност от страна на политиците и т.н.

 

 

 

 

В Лом пътната блокада започна още в събота сутрин. Затворено бе основно кръгово кръстовище, автошествие след това спря трафика на изходите на северния град.

 

 

 

 

„Протестите няма да прекъснат докато всички цени не паднат до това ниво, което хората могат да си позволят“, каза пред bTV един от организаторите на протестите Венцислав Йосифов.

Утре може да бъде блокиран и проходът „Петрохан“.

 

 

 

 

В София продължава протестният маратон пред Народното събрание под надслов „Окупация с искане за оставка на правителството“. Акцията е организирана в социалните мрежи и е обявена като недоволство на българи в страната и чужбина.

 

 

 

 

 

Отново в София в неделя от 15 ч. ще има „Народен сбор“. Ние сме обяснили още през 2013 г. какво искаме – спиране на политическия геноцид над населението, заяви пред bTV един от координаторите на събитието – Георги Георгиев от Граждански форум „Промяна“.

 

 

 

 

 

Той посочи, че лидерите на сегашното недоволство са били по улиците и по време на февруарските протести от преди 5 г., които за първи път свалиха от власт Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

И той, и друг от организаторите – Методи Бъчваров, бяха категорични, че зад тях не стои партия. На сбора ще бъдат избрани лидери, а президентът ще бъде поканен „да каже дали той застава до народа“. Оставката на Валери Симеонов е поредната замазка на Стената на плача в България, това е начин за укротяване на протестите, подчерта Бъчваров.

 

 

 

 

 

„Не се ли смени цялата тази политическа сган, която ни управлява, няма как да има просперитет“, категоричен беше и Георгиев.

 

 

 

 

 

Двамата заявиха, че не са анархисти, не желаят безредици и целите им с другите демонстранти в страната са общи.

 

 

 

 

 

Не такова впечатление обаче създадоха думите на организатора на благоевградския протест Александър Стамболийски. Той подчерта, че се разграничава от планираното за неделя и готви голямо мирно събитие в понеделник.

 

 

 

 

„Цените на горивата са катализатор на цялостното социално положение в България (…) Не само горивата са фактор, виждаме все по-големи абсурди през последните две седмици“, заяви Стамболийски и се обяви за мажоритарни избори.

 

 

 

 

Бойко по БТВ, Цветанов по БТВ, сестрата на Бойко по Нова и случайно или от страна на властта и медиите им се опитват да ни убедят, че с Оставката на Валерко Далаверко свършиха проблемите на държавата, е да ама не. Проблемите са си същите, а да жертваш Винкела и да готвиш за негов заместник любовницата му си е равнозначно на Оставка за цялото правителство.

 

 

 

Това се казва в позиция на Националния протест срещу безобразията в България – един от организаторите на масовите протести в страната.

 

 

 

На фона на блокадите в цяла България и социалният Бунт от БТВ и ГЕРБ се надявали с Оставката на Симеонов да затихнели и протестите, ало БТВ то, вие да не сте на Марс, който точно в продължение на две седмици е на улицата, заради майките?

 

 

 

 

Бунтът е социален, а за майките ясно се знае, че протестират едва по 30 човека в цяла България, та кое точно да прибере хората, това че един наглец с власт си подаде Оставката ли? За проблемите на българите нещо ще кажете ли? Случайно ли тази сутрин показахте някакви в ефира си “организатори” на протестите за горивата в София, които обаче се оказва, че имат едва двама подръжници?

 

 

 

 

 

 

Случайно единият взе да ни обяснява за някакво яке, а другият още не беше изтрезнял, нали и как пък така случайно забравихте да споменете на Александър Македонски от Благоевград, че тези двамата, които никой не познава, ще говорят преди него?

 

 

 

 

 

 

Предлагаме ви, на вас специално от БТВ да си намерите някои клошари и да ги обявите за организатори на Бунта, че иначе Бойко Борисов няма да ви плати. И случайно да ви попитаме Вас от БТВ то, пак ли ще се сърдите като ви гоним от протестите и барикадите, така както процедираме и с онези репортерките от Нова, за които социалният Бунт в Перник на 11.11 беше бунт за чистият въздух…

 

 

 

 

 

 

Едно ясно, Бойко и бандата му си заминават в понеделник, защото в София се очаква парламента да бъде окупиран от недоволни българи, които с цената на всичко да свалят не само правителството, но искат оставките и на всички парламентарно представени сили. В България според Недялко от “ПИК” се подготвял незаконен метеж, интересно ни е откога има законни метежи, а според министъра на МВР протестите трябвало да бъдат законни? Ало ако е законно, какво на манифестация ли да сме?

 

 

 

 

 

Да си изразиш мнението като парализираш цялата държава, драги управляващи не е незаконно, а е точно нещото от което много ви беше страх, защото за 29 години видяхме много “законни” неща особено от Вас. Интересно ни е като искате от нас, да спазваме закона Вие кога ще започнете да го спазвате и откога скъпи заминаващи си от властта в България политици, ще се правите на някакви по висшестоящи от народа. Дали си спомняте, че вие трябва да работите за този народ?

 

 

 

 

 

 

И понеже явно е че отдавна го забравихте и държахте народа в страх си мислехте, че ще я карате така вечно и такива изроди като Валери Симеонов ще имат власт, е да ама не. Не само Валери Симеонов си заминава, заминавате си всичките, защото народа идва за Вас на 19.11 в 18:30 часа в цяла България. И не ни обяснявайте, че някакви криминални субекти и тъмни сили седят зад Бунтът, защото по – големи мошеници, крадци, грабители и мафиоти в тази държава от вас няма. Така че часът на Бунтът удари и е време да ви вземем Оставките!

 

 

Източници: Петел

Национален протест срещу безобразията в България

 

https://www.facebook.com/protestbulgari/?ref=br_tf

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024