Политика

Валери Симеонов писна: Три партии ми искат оставката, това е политическа репресия!

Валери Симеонов писна: Три партии ми искат оставката, това е политическа репресия!

 

item_valerisimeonov

 

 

Симеонов обяви, че имал само ”функция координация” и не може да му бъде искана оставката.

В извънредно изявление вицепремирът Валери Симеонов обясни, че неговите функции към Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ са да я координира.

Той заяви още, че няма причина заради арестите и огромния скандал да му бъде искана оставката от три политически сили в Народното събрание.

 

 

„Призивите за оставката ми от трите партии БСП, ДПС и „Воля“ по повод акцията в Държавната агенция за българите в чужбина са неоснователни.

Опозиционните партии призовават аз да подам оставка, тъй като трябва да упражнявам контрол, който не упражнявам и че съм принципал на агенцията.

 

 

 

Аз имам само функция координация, както и на редица други агенции в моя ресор. До момента стриктно, прецизно и ефективно си изпълнявам задълженията и доказателство са фактите, че в резултат на координацията още в началото на юни в моя кабинет успяхме да постигнем промени в правилника за трудовата миграция.

 

 

След като 2016 година имаме нула сезонни работници от държавите с български общност, тази година имаме над 16хил. души”, каза Симеонов и посочи още, че е спомогнал за облекчаването на режима за получаване на синя карта от гражданите на трети страни от български произход, както и за засилването на работата на ДАБЧ с българските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония.

 

 

„Аз съм си изпълнил задълженията по отношение на ДАБЧ. Направил съм всичко, което е по силите ми. Така че не мога да приема безкритично едни упреци и искания за оставка без основание”, каза още Валери Симеонов.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024