ОБЩЕСТВО

Вълната от недоволство не спира, нови протести заляха страната и днес (СНИМКИ)

Вълната от недоволство не спира, нови протести заляха страната и днес (СНИМКИ)

 

 

2111753562

 

 

Вълната от недоволство не спира. Тази вечер отново има протести в различни градове, предаде bTV.

 

 

 


Снимка: Ладислав Цветков

 

 

 

В София се събраха хора пред Министерския съвет, там са основно майките на деца с увреждания.

Протестното шествие тръгна от Министерския съвет, стигна до булевардите „Мария Луиза” и „Тодор Александров”, където движението временно беше блокирано. Протестиращите отново се върнаха пред сградата на Министерския съвет.

 

 

 

Тук основно са хора , които подкрепят искането на майките вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка. Има и хора от протеста срещу цените на горивата и стандарта на живот.

 

 

 

 

В други градове  на страната майките от инициативата „Системата ги убива” се вливат в другите протести, но в София този протест остава само за оставката на Симеонов. Майките са категорични, че не жeлаят оставката на цялото правителство.

 

 

 

В Перник отново има блокади на възлов булевард. Протестиращите блокираха автомагистрала „Люлин” и пътен възел Даскалово. „Искането ни е за по-добър живот, сметките не отговарят на доходите на хората”, казаха протестиращи.

 

 

 

 

Няколко десетки пловдивчани откликнаха на призивите в социалните мрежи за протест пред сградата на общината против високите цени на горивата, корупцията, повишаването на данъците и арогантното поведение на управляващите.

 

 

 

 

Сред протестиращите в Пловдив най-активни бяха майките на деца с увреждания, които за поредна вечер поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

 

 


Снимка: Ладислав Цветков

 

 

 

След края на работния ден пред сградата на общината в Бургас се събраха предимно семейства с малки деца. Обясниха, че са се организирали в късния следобед в социалните мрежи. Главната причина за недоволството им са ниските доходи и стандарта на живот.

 

 

 

 

„От монопола искам да изчистя България, да я изчистим всички ние! Да не се срамуваме, че живеем в най-бедната европейска държава!”, заяви Златка Вълчева, която е на протеста с плакат „Да изчистим България за един ден”.

 

 

 

 

„Много ми е лесно да си взема един самолетен билет, да си насроча дата и да замина, за която и да е друга държава, но не искам това, искам той да израсне тук, искам да живее тук и да е горд, че е българин!”, заяви жена, дошла да протестира с бебето си.

 

 

 


Снимка: Ладислав Цветков

 

 

 

Мирно започна протеста тази вечер протеста в Добрич. Недоволните вече не протестират само срещу високите цени на горивата,  а настояват за политики, които да доведат до по-достоен живот за всички.

 

 

 

 

„Имаме желание да променим цялостно всичко, което се случва в тази държава. Ние не сме недоволни само от горива, граждански отговорности и т.н. Както  видяхме днес горивата са доста по-евтини спрямо вчера, ние сме тук защото искаме по-добро бъдеще за нас младите хора. Искаме да имаме възможност да живеем нормално в тази държава, искаме да имаме шанс да се развиваме“, заяви един от протестиращите в Добрич.

 

 

 

 

След като снощи част от протестиращите решиха да затворят пътя за Варна, днес  13 от шофьорите на колите, които блокираха пътя, са санкционирани.

 

 

 

 

Блокада имаше и сутринта. В Силистра протестиращи затвориха централния градски булевард. Хората поискаха по-висок жизнен стандарт, сред протестиращите имаше и майки на деца с увреждания, които настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

 

 

 

 

„Абсолютно брутално спрямо целия народ български и спрямо тези майки които протестират вече толкова много време. Студено е, но всички са навън”, заяви Десислава Пейкова от протестиращите.

 

 

 

 

 

Десетки се събраха и в центъра Хасково по обед, със закана следващия път да затварят граници. Протестиращите се дистанцираха от всички партии  и поискаха  пълна промяна на начина на управление.

Снимки: bTV

 

 

 

 

Два протеста се обединиха днес пред Община Пловдив  – срещу високите цени на горивата и близките на хора с увреждания  с искането на оставката на Валери Симеонов.

 

 

 

 

С викове „Оставка“ и  „Всеки ден ще е така до оставката”, пловдивчани се включиха  в националния протест.

 

 

 

„Искаме да кажем, че е време за възраждане, да се възроди онзи български дух, който ни е освободил. Протестът е и срещу вицепремиера Валери Симеонов”, споделят протестиращите.

 

 

 

Хората казаха, че са тук заради подигравките на правителството срещу народа.  Тук не става дума само за високите цени на горивата, но и за промените в застраховането и законодателството като цяло.

 

 

 

 

„Нещата се трупат едно по едно и чашата прелива. Държавата стана една мащеха, която не се грижи за своите граждани”, каза друг от дошлите в центъра на Пловдив.

 

 

 

 

 

 

Пред сградата на общината има група полицаи, които бдят за обществения ред, а минувачите по Главната улица подминават малобройния протест и не обръщат внимание на апелите им.

 

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024