Политика

В приемната на Манолова – пълен фурор! Влакът чист като никога, а освен жалби имаше и добри новини… СНИМКИ

В приемната на Манолова – пълен фурор! Влакът чист като никога, а освен жалби имаше и добри новини… СНИМКИ

маноловаbig_1893

 

 

 

Омбудсманът Мая Манолова тръгна тази сутрин от София с влак и пристигна във Варна почти без закъснение.

 

 

 

Общественият защитник и екипът ѝ се возиха във Втора класа, като през цялото време приемаха хора. По време на пътуването в импровизираната приемна тя е получила близо 120 жалби от граждани.

 

 

orig

 

 

Манолова призна, че това е един от най-вълнуващите моменти в живота й. „Общественият транспорт е добър начин за общуване с хората. Жалко само, че те станаха част от проблема на нашата институция“, коментира Манолова.

 

 
Омбудсманът да пътува по-често с влаковете на БДЖ – това си пожелаха нейните спътници в импровизираната приемна, която тя проведе в по линията София – Варна.

 

 

 
„Често пътувам с влак, не помня откога не съм виждал чисти тоалетни и завеси. Няма как да е съвпадение, че Мая Манолова беше във влака“, сподели един от пътниците.

 

 

 

 

 

 

Други пък бяха малко разочаровани, защото няколко пъти се опитали да стигнат на обществения защитник, но в коридора постоянно имало опашка от граждани, които чакали да споделят проблемите си.

 

 

 

Жалбите, които омбудсманът получила по време на пътуването, са били от най-широк спектър – от оплаквания от банки и частни съдебни изпълнители до сигнали за общини, които самоволно създават пречки гражданите да получат помощ за лични асистенти на хора с увреждания.

 

 

 

Това каза Манолова на перона във Варна, където беше посрещната от десетки граждани, които искаха да я посрещнат и да я запознаят със своите казуси.

 

 

 

 

Тя обаче сподели и добра новина – по време на пътуването във влака научила, че след нейната намеса 8-годишно дете е получило наследствена пенсия.

 

 

 

 

 

Общественият защитник подчерта, че един от акцентите при визитата ѝ във Варна била съдбата на работещите във фалиралата авиокомпания „Ер Виа“, на които не са издължени пари. Манолова добави, че няколко души от работещите там вече са предложили да я откарат обратно до София.

 

 

 
„Моля за извинение хората, че трябва да слушат за проблема на моята институция, защото нашата работа е да слушаме техните проблеми, а не обратното“, коментира общественият защитник, която реши да проведе приемна във влака, след като стана ясно, че държавата може да я лиши от правото за придвижване със служебен автомобил на НСО.

 

ВИХРОГОН

Политика

More in Политика

коце

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

март 12, 2024
php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024
лучано

Лучано май изперка: Ако Пеевски го няма, няма да я има България

март 11, 2024
радев-1

Радев: Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София

март 10, 2024
драгунчев

Уволниха „Кралицата“ Сава Драгунчев

март 10, 2024