ИНЦИДЕНТИ

Извънредно от Черно море! Москва и Киев пред война след като 3 кораба на Украйна влязоха в руски води… СНИМКИ

Извънредно от Черно море! Москва и Киев пред война след като 3 кораба на Украйна влязоха в руски води… СНИМКИ

 

дон1543137987-navy-750x447-1

 

 

 

 

 

 

Украинските военни кораби, които тази сутрин са пресекли незаконно руската морска граница, продължават да се придвижват към Керченския проток”, се казва в съобщението на граничната охрана на ФСБ на Русия в Крим, предаде ТАСС.

Граничната охрана пусна и кадри от въздуха на случващото се.

 

 

 

 

Администрацията също така добави, че корабите на украинския флот, които са влезли в териториалните води на Руската федерация, са опасно маневрирани и не отговарят на изискванията.

 

 

 

 

 

 

 

“Досега не са били подадени заявления в съответствие с установената процедура, корабите не са включени в графика за преминаване. Корабите опасно маневрират и не се подчиняват на законните искания на руските власти”, се казва в съобщението.

 

 

 

 

 

 

 

Граничната служба предприема всички мерки, за да гарантира безопасността на корабоплаването и регулирането на движението на корабите във водите на Черно, Азовско море и Керченския проток, се посочва в доклада.

 

 

 

“Тази сутрин, около 07:00 часа в Москва, три кораба на Военноморските сили на Украйна, в нарушение на членове 19 и 21 от Конвенцията на Организацията на обединените нации по морско право, определящи правото на крайбрежната държава да гарантира сигурността в морското пространство, пресичат руската държавна граница.”

 

 

Корабите на военноморските сили на Украйна са навлезли в изключителната икономическа зона на Русия край бреговете на Крим.

 

 

 

Били са съпровождани от кораби на бреговата охрана на Крайбрежната служба на Руската федерация.

 

 

 

„Към момента двата кораба на военноморските сили на Украйна – „Донбас” и „Корец”, се намират в близост до бреговете на Крим, движейки се в североизточна посока.

 

 

 

 

 

В съответствие с нормите на международното морско право и с цел защита интересите на Руската федерация са съпровождани от кораби на руската брегова охрана”, съобщават от ведомството.

 

 

 

 

Корабите се движат по южното крайбрежие на Крим, от страната на Керченския проток, извън пределите на зоната от 12 мили от брега, която се причислява към руските териториални води, заяви военен източник, цитиран от ТАСС.

 

 

Руският граничен кораб „Дон“ умишлено е атакувал украински кораб – буксир, като при инцидентът е пострадал главният двигател на плавателният съд. Двата кораба са се сблъскали, като при удара е повредена лявата част на корпуса на украинския плавателен съд и е изгубена спасителната му лодка. От украинския флот показаха и снимка на директния сблъсък между машините.

Това се твърди в инормация, разпространена от Киев.

Според съобщението руски кораби на бреговата охрана на 25 ноември са извършили нападения срещу корабите на украинския флот, които са се занимавали с планирано преместване от пристанище Одеса до пристанище Мариупол на Азовско море.

 

Очаквайти подробности!

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024