СВЯТ

Извънредно от Черно море! Москва и Киев пред война! Кораби на Украйна навлязоха в руски води

Извънредно от Черно море! Москва и Киев пред война! Кораби на Украйна навлязоха в руски води

украинскиbig_2235

 

 

 

Три кораба на Военноморските сили на Украйна незаконно прекосиха държавната граница на Руската федерация, влязоха в териториалните води и опасно маневрират, гласи доклад на граничната охрана на ФСБ на Русия в Крим, съобщава ТАСС.

 

 

 

Според някои информация – корабите са два…

 

 

 

 

 

Украинските военни кораби, които тази сутрин са пресекли незаконно руската морска граница, продължават да се придвижват към Керченския проток“, се казва в съобщението на граничната охрана на ФСБ на Русия в Крим, предаде ТАСС.

Граничната охрана пусна и кадри от въздуха на случващото се.

 

 

 

 

Администрацията също така добави, че корабите на украинския флот, които са влезли в териториалните води на Руската федерация, са опасно маневрирани и не отговарят на изискванията.

 

 

 

 

 

 

 

„Досега не са били подадени заявления в съответствие с установената процедура, корабите не са включени в графика за преминаване. Корабите опасно маневрират и не се подчиняват на законните искания на руските власти“, се казва в съобщението.

 

 

 

 

 

 

 

Граничната служба предприема всички мерки, за да гарантира безопасността на корабоплаването и регулирането на движението на корабите във водите на Черно, Азовско море и Керченския проток, се посочва в доклада.

 

 

 

„Тази сутрин, около 07:00 часа в Москва, три кораба на Военноморските сили на Украйна, в нарушение на членове 19 и 21 от Конвенцията на Организацията на обединените нации по морско право, определящи правото на крайбрежната държава да гарантира сигурността в морското пространство, пресичат руската държавна граница.“

 

 

Корабите на военноморските сили на Украйна са навлезли в изключителната икономическа зона на Русия край бреговете на Крим.

 

 

 

Били са съпровождани от кораби на бреговата охрана на Крайбрежната служба на Руската федерация.

 

 

 

„Към момента двата кораба на военноморските сили на Украйна – „Донбас” и „Корец”, се намират в близост до бреговете на Крим, движейки се в североизточна посока.

 

 

 

 

В съответствие с нормите на международното морско право и с цел защита интересите на Руската федерация са съпровождани от кораби на руската брегова охрана”, съобщават от ведомството.

 

 

 

 

Корабите се движат по южното крайбрежие на Крим, от страната на Керченския проток, извън пределите на зоната от 12 мили от брега, която се причислява към руските териториални води, заяви военен източник, цитиран от ТАСС.

 

Очаквайти подробности!

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024