Икономика

И Hewlett-Packard напуска България заради Бойковата стабилност

И Hewlett-Packard напуска България заради Бойковата стабилност

 

item_hewlettpackardenterprise

 

Американският хардуерен гигант Hewlett-Packard напуска България, като прехвърля основната си дейност в страната – дистанционните си услуги, свързани с поддръжка на сървъри, мрежови решения, бази данни и мрежова сигурност. Компанията създаде през 2006 г. своя Глобален център в Бизнес парка в София, чрез който обслужва регионите на Европа, Средния Изток и Африка.

 

 

Днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде разрешение българската фирма „Селектиум България” ООД да придобие дейността на „Хюлет-Пакард България” ЕООД по поддръжка на хардуер, основно във връзка със сървъри и в по-малка степен поддръжка във връзка с мрежови продукти и продукти за съхранение.

 

 

Става въпрос за кол центъра на компанията в „Бизнес Парк София“, в който работят над 3500 души.

 

 

Справка в Търговския регистър показва, че фирмата „Селектиум България” ООД е с капитал от 6000 лв., а  75% от него е собственост на офшорната компания „М.Д.С.ИСТ ЮРОП ЛИМИТЕД“, регистрирана на Вирджинските острови.

Малко над 18% от капитала се притежава от физическото лице Борислав Петров, а 7% от физическото лице Николай Савов. В решението на КЗК обаче се посочва, че „М.Д.С.ИСТ ЮРОП ЛИМИТЕД“ практически контролира еднолично „Селектиум“, т.е. физическите лица са свързани с офшорната компания.

Според регистрацията дейността на „Селектиум“ няма общо с дейността на „Хюлет-Пакард България”. Българската фирма се занимава с продажби на оборудване на медицинска техника, по-специално компютърна радиография (CR) (цифрова замяна на конвенционалната радиография с рентгенов филм), приложима само в болници и диагностични центрове и продукти за фотографски изображения, насочени към фотографски лаборатории и отделни фотографи, използващи химикали и фоточувствителна хартия за конвертиране на изображения в разпечатки.

Фирмата няма корпоративен сайт.

Економик БГ

https://www.economic.bg/bg/news/10/hewlett-packard-napuska-balgariya.html?fbclid=IwAR3XnNB-rwYW-txRCTnX92KPhkExKaXL0W6eUKCE_sX7IaSZqtfiWkXB0dg

Икономика

More in Икономика

170938697964055

Фалира още един легендарен български завод от времето на НРБ, а НАП се видя в чудо с работниците

март 2, 2024
булсат

КЗК разреши на „Виваком“ да купи „Булсатком“, служители излязоха на протест срещу сделката

февруари 1, 2024
FILE PHOTO: The logo of Bosch is pictured on its headquarters in Stuttgart April 18, 2013.  REUTERS/Lisi Niesner

Голяма немска компания с бизнес у нас закрива работни места, стотици ще изгорят

януари 21, 2024
1705663360_5

Евростат: 11% спад на БГ производството за година

януари 20, 2024
немски

Немски гигант си тръгна от България – продаде чисто нов завод в Русе, вместо да стартира производство

януари 15, 2024
Image_16800167_40_0

Докъде се докарахме: Съседите, вкл. Северна Македония, ни спасяват с тока, вносът вече е над 25%

януари 12, 2024