Политика

Мая Манолова хвана рейса за Стара Загора, изненадващо шофьорът се оказа не кой да е, а… (СНИМКИ)

Мая Манолова хвана рейса за Стара Загора, изненадващо шофьорът се оказа не кой да е, а… (СНИМКИ)

 

1541426306-manolova-avtobus-591851-810x0

 

 

Пенсиониран преди 8 години служител на НСО се оказа Митко Митков, шофьорът на автобуса, с който националния омбудсман Мая Манолова пътува в понеделник от София до Стара Загора за среща с първите млади обществени защитници, предаде в. Монитор.

 

 

 

 

Използването на автобус беше своеобразен протест за намерението на финансовия министър Владислав Горанов да й отнеме служебната лимузина по претекст, че срещу няма отправени заплахи, а националната служба за охрана не е таксиметрова фирма.

 

 

 

 

По време на пътуването неколцина пътниците използвали възможността да се оплачат на омбудсмана,   една от жалбите била срещу компания за евтини полети, а другата била за чакащ от десетилетия ремонт между села в общините Братя Даскалови и Стара Загора.

 

 

 

 

 

„Ще продължа за използвам обществен транспорт, във вторник ще пътувам от София за Варна с влак, вече сме наели едно купе, което ще превърнем в пътуваща приемна.Оказа се, че от БДЖ правят отстъпка ако купиш 5 билета, шестото място е безплатно…“, коментира намеренията си Манолова.

 

 

 

 

В Стара Загора тя се срещна с първите младежки обществени защитници, които бяха избрани чрез конкурс измежду 20 екипа от училищата в Града на липите станаха 11-токласниците от гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ Бетина Радева и Калоян Максимов.

 

 

 
Инициативата е организирана от старозагорския обществен посредник Надежда Чакърова – Николова, като целта да бъде повишена правната и гражданската култура на младите хора и да развие у тях аналитично мислене и активна позиция.

 

 

 
7-членна комисия, в която се включиха председателят на местния парламент,младият кмет на Стара Загора Никола Чакалов и предшествениците му Патрисия Желева и Динко Колев препита кандидатите за омбудсман.

 

 

Източник: blitz.bg

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024