ОБЩЕСТВО

Пенсионери, майки и таксиджии излизат на протест! На 2 декември – отново масови бунтове в страната против мизерията

Пенсионери, майки и таксиджии излизат на протест! На 2 декември – отново масови бунтове в страната против мизерията

 

 

 

 

991-ratio-pensioneri-se-vdignaha-na-protest

Българските пенсионери излизат на втори национален протест през Народното събрание, заради безразличието на управляващите към техните проблеми. Протестът ще се проведе днес, по време на обсъждането на проектобюджета за 2019-та година.

 

 

 

 

 

Един от организаторите на протеста, ген. Васил Върбанов заяви пред Дарик, че хората са възмутени от пренебрегнатите им искания за осъвременяване на пенсиите, бързо нарастване на минималната пенсия и закон за възрастните хора.

 

 

 

 

 

През лятото инициативен комитет на пенсионерските организации започна да събира подписи в подкрепа на петиция за увеличаване на пенсиите, отпадане на тавана за всички пенсии и изработване на закон за възрастните хора.

 

 

 

 

 

През септември петицията беше обсъдена на заседание на социалната комисия в парламента, а след това стигна и до заседание на бюджетната комисия. Нито едно от исканията на пенсионерските организации обаче не е взето под внимание.

 

 

 

 

Документът с исканията беше пренебрегнат от депутатите, разказа ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. „Изразяваме възмущението си от отношението на народните представители, които са избрани основно с гласовете на пенсионерите. Защото знаете, че пенсионерите са най-съвестните избиратели. Куци, сакати, но отиват до урната с надежда, че ще изберат някой, който ще защитава техните интереси“, казва той.

 

 

 

 

 

Ген. Върбанов се обърна към българските пенсионери: „Да излязат от летаргията, която ги е обхванала. Да излязат от отчаянието и като граждани с чест и достойнство да си кажат думата и да покажат, че повече не може така и в бъдеще ще имаме предвид кого избираме“, посочи той.

 

 

 

 

 

От вчера се разбра, че и майките на децата с увреждания подновяват протестите – причината е, че са им орязани парите за догодина по Закона за личната помощ. 

 

 

 

Столичните таксиметрови шофьори също излизат на протест пред общината. Исканията им отново са съсредоточени върху по-високи цени, на които да возят клиенти. Недоволството им насочено и към частните автомобили, спиращи на стоянките им.

 

 

 

 

С общо предложение таксиметровите шофьори ще поискат стоянките им да заемат 2% от „синя зона“, 4% от „зелена зона“ и 25% от местата за паркиране в останалата част на столицата. Сред предложенията е и разрешителните за таксиметров превоз да бъдат на името на водача. Също така да им бъде позволено, когато возят клиенти да се движат в бус лентата.

 

 

 

 

 

Исканията си браншовиците споделиха с лидера на червените Калоян Паргов, който е и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм на СОС. По негов съвет таксиметровите шофьори ще изготвят обща декларация за тарифите, която ще поставят на вниманието на Столична община, подкрепена от всички организации.

 

 

 

 

 

За 2 декември пък се планира нов голям национален протест срещу бедността и мизерията с искане за оставка на правителството. Организаторите на бунтовете в страната вече координират местата за събиране и тактиката си на блокади.

 

От Националния протест срещу безобразията в България обявиха:

 

 

До тук Бунтът изтощаваше МВР и Жандармерията! Дотук всички наши крачки в продължение на един месец – докараха системата на МВР до положение Колапс, а в редиците им вече се чува недоволство, че пазят властта от справедливият гняв на народа…

 

 
_______________________

Затова тази Неделя трябва масовост във всички точки в цялата страна и пълна Блокада на България, досега водихме МВР към изтощение, време е за втората вълна!

 

 
_________________________

После идва и реда на Парламента!
Но преди това да покажем с масовост колко сме Горди и Непримири на врага!
Бъди Бунтовник! Бъди Българин, за България!

 

 

 

Епицентър, фейсбук

 

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024