Политика

Позорна икономика! Борим „руската зависимост“ с внос на по-скъп втечнен газ от Америка

Позорна икономика! Борим „руската зависимост“ с внос на по-скъп втечнен газ от Америка

 

orig

 

 

България е готова да внася втечнен газ от САЩ през бъдещия терминал край Александруполис. Това стана ясно ясно след срещата между енергийният министър Теменужка Петкова и американския посланик Ерик Рубин.

 

Страната ни разглежда възможността да участва като акционер в реализацията на проекта за изграждането на терминал край гръцкия град, каза Петкова. Така освен руски газ за бъдещия хъб „Балкан“, ще купуваме и втечнено синьо гориво от Щатите.

 

Според повечето експертни оценки цената на американския втечнен газ за Европа е между 30 и 50 на сто по-скъпа от руското синьо гориво. А това на практика означава, че решението е изцяло политическо и не почива на никаква пазарна логика.

 

Целта е да се бори „руската зависимост“ с по-скъп американски газ, независимо че интересът на европейците и в частност на България не отговаря на тези потребности.

 

Новината бе съобщена от Петкова в деня, когато изтече срокът, даден на Петкова от парламента, да обяви процедура за избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“. „Уточняваме детайлите, до края на годината ще пуснем търга“, каза Петкова. Интересът към Втора атомна от Москва бе потвърден преди седмица от руския енергиен министър Александър Новак.

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

Няматe пари за тоалeтна хартия , а щe купувата скъп и прeскъп газ от Амeрика!!!Виe стe ПЪЛНИ ИДИОТИ.Продадохтe цяла България за пари. 
Терминалите в Европа за втечнен газ от САЩ работят с по-малко от половината си капацит, а газта е с 30 % по-скъпа от руската. Питайте прибалтите и Полша как им е. Те обичат Америка, т.е. правителствата им.

Ето как след гавра с България с цените на тока, сега американците искат да се изгаврят с нас и да ни задължат да им купуваме скъпия газ. Правителството действат като продажници. За патриотина Симеонов няма изненада. Далавера няма що да участва. Ама останалите не гледат ли как ни закопават американците. Та колко години ни мародерстваха , като ни изнудиха да вземат наши ТЕЦ, след което ни продаваха тока на двойна пазарна цена.

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024