ОБЩЕСТВО

Полицейски произвол в полицейска държава: „Я ти БЕ, щом си организатор, дай си личната карта“…

Полицейски произвол в полицейска държава: „Я ти БЕ, щом си организатор, дай си личната карта“…

 

 

PRO73

 

 

 

Започвам с копие на част от разрешението на Софийска община:

Уведомление за протест пред Парламента на 16,17 и 18.11.2018

УВЕДОМЛЕНИЕ

от Росен Пламенов Миленов, ЕГН….

с постоянен адрес: гр. София, ул….

За контакт: тел. № 0878 786 669, ел. поща:.

Относно: Провеждане на граждански протест във връзка с национален протест пред всички общини в страната и Народното събрание

Уважаема г-жо Кмет,

На основание чл. 8, ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите (ЗСММ) Ви уведомявам за следното планирано от мен мероприятие:

Начин на провеждане:

Протест на открито

за времето: от 11,00 до 22,00 часа на 16, 17 и 18.11.2018 г.

Място: гр. София, Пл. „Народно събрание“ № 2

Шествие на 17 и 18.11.2018 г. от 13,00 часа до 20,00 часа по маршрут:

пл. „Народно събрание“ № 2 – бул. „Цар Освободител“ – пл. „Независимост“ – бул. „Княз Александър Дондуков“ – бул. „Васил Левски“ – бул. „Цар Освободител“ – пл. „Орлов мост“

 

 

Сега по съществоСетих се за приказката за магарето… с моркова и тоягата.

 

 

 

Свързах се с въпросното лице Росен Миленов, на чието име е издадено разрешението. Той ми каза, че държи връзка с отговарящия към СДВР по обществени прояви и каза, че ще даде моят номер на телефона и той ще се свърже и да се разберем.

 

 

 

След минути ми позвъня въпросното лице и попита как да съдейства. Обясних, че от Перник ще тръгнат две групи в 12:00 ч. и 16:15 ч. Обясни ми най – любезно,че веднага се свързва с колегите си от Перник и ще организира ескорта. Малко преди дванадесет се появи почти цялото ръководство на ОД на МВР гр. Перник и любезно обясниха, че ще има пилотна кола от Перник до пл. Александър Невски, където ще оставим колите.От София въпросното лице отново се обади и обясни, че преди Владая на бензиностанцията ще ни чакат три софийски ескортиращи коли.Всичко стана точно така и коментирахме, колко са станали любезни от полицията.

 

 

 

Потеглихме при силен дъжд и сняг. Пристигнахме с ескорта за един час.

Навсякъде бяха спрели движението и ни даваха път. До тук с „моркова“!

 

 

 

Малко след като тръгнахме към пл. Народно събрание започна втората част…тази с „тоягата“.

 

 

 

Първо ни спря огромна група от полицаи и жандармерия. Започнаха с провокации : Първо се заядоха с момче от групата защо си е вдигнал качулката на суичъра. Момчето отговори, че му е студено. Обявиха го за хулиган и решиха да го арестуват(натикаха го в един микробус). Логично се развикахме и едно младо момиче каза „Ебаси работата“.

 

 

 

Същият офицер се обърна към другите полицаи до микробуса и извика „Елате я арестувайте.. ТАЯ ни псува“.Трима офицери разбутаха хората и застанаха пред безмълвното момиче.

 

 

 

Приятелят и я прегърна още по силно. Ние се развикахме и те отстъпиха. През това време млад мъж с дете се изсмя на случващото се.

Един „озверял“офицер веднага го сряза„Какво ни се хилиш БЕ“. Аз го попитах „От кога ни забранявате да се смеем?“. Казах му, че се смее на детето си(силно уплашено).

 

 

 

Другият заяждащ се офицер ми каза „Я ти БЕ, щом си организатор, дай си личната карта“. Попитах защо и грубо ми беше отговорено: „Сега ще видиш защо“.

 

 

 

Излязоха с номера, че нямаме право да протестираме .Цитирах им горното уведомление и това че е до 22:00 ч.

 

 

Тогава ми се изсмяха и казаха„Росен преди половин час прекрати митинга“. Звъннах на Росен Миленов и го попитах защо е прекратил митинга, след като сутринта ми каза, че ни чака Перничани към 18:00 часа, когато започва кулминацията на протеста, между 18 и 19 часа. Отговорът беше изумителен„Еми ..мокър съм до кости и затова“. Попитах го директно„Не чувства ли, че излъга Перничани и Пловдивчани“?. Последва мълчание.

 

 

 

Пловдивчани също се изненадаха от чутото. Заедно с нас тръгна и тяхната група, които най напред направили обиколка по“разрешения маршрут“. На цялата група от около 500 човека беше казано да отиваме към БНБ, където има протестиращи.

 

 

 

 

Групата тръгна, а мене ми взеха личната карта и започна тирада – „Сега ще ти съставим акт“, „Сега ще видиш..“ и т.н. Това продължи половин час. Когато отидох до групата, какво видях..Група от около 700-800 протестиращи и срещу тях 200-300 полицаи с палки в ръце и още пристигащи жандармеристи. На скандиранията „оставка“, „мафия“отговора беше „стесняващ кордон“ с изход само към пл. Александър Невски. „Изтласкаха“ ни и…обратно по колите. Отново ескортираща кола и така до „Черния кос“.

 

 

 

 

Там продължи гаврата с нас.

Първо отбиха първите десетина коли.

 

 

 

На всяка кола се „нахвърлиха“по трима-четирима полицаи. Викове..“проверка, никой да не слиза от колите, шофьорите всички документи, а пътниците лични карти. Започна тараш по багажниците.На въпрос“Защо правите това, като виждате ескортираща кола?“последва отговор “ Ти трай там“.

 

 

 

Проверка по закона за движение по пътищата“. На пет минути пускаха по кола. Има коли, които са проверявани по три пъти. Накрая като капак отново масирано присъствие на жандармерия на възела на магистрала Люлин…да не я блокираме. Днес видях повече полицаи от протестиращи.

 

 

 

На всяка крачка не полицай, а цяла дузина. И не сме били полицейска държава!

НЕ, ама ДА !

Валентин Пешев

 

АФЕРА

 

http://afera.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BB-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024