ОБЩЕСТВО

Два протеста се събраха пред МС тази вечер, в Благоевград обявиха гражданско неподчинение, камион се вряза в тълпата! СНИМКИ

Два протеста се събраха пред МС тази вечер, в Благоевград обявиха гражданско неподчинение, камион се вряза в тълпата! СНИМКИ

 

 

big_1_1

 

 

Протестите срещу бедността и цените на горивата и този на майките на деца с увреждания се сляха пред сградата на Министерския съвет тази вечер. Всички са решени бунтът на недоволството им да продължи и утре…

Част от участниците в първия протест, след „Орлов мост“, се насочиха отново по бул. „Цар Освободител“ към площад „Независимост“, където бяха майките на деца с увреждания. Движението в района е напълно блокирано, пише novini.bg.

 

 

софия115577_660_370

 

 

 

Протестът протича при засилени мерки за сигурност.

 

 

 

 

 

 

Хиляди граждани участват днес в протести срещу високите цени на горивата, които прераснаха в недоволство срещу бедността, неефективните институции и другите проблеми в страната.

 

 

 

 

 

 

Масови протести се провеждат в повече от 30 града, а демонстрациите блокират ключови пътни артерии.

 

 

 

 

 

 

Протестът в Благоевград, който е част от националния протест в страната срещу високите цени на горивата, прерасна в сблъсъци между протестиращи и полиция.

 

 

phpufugvw_800x_

 

 

 

 

В същото време камион се вряза в група протестиращи, като по-сериозно е пострадало едно момиче, което е със счупена ръка, съобщава Нова тв. Инцидентът стана на обходния път на блокирания от демонстранти Е-79, а шофьорът на камиона е задържан.

 

 

 

 

 

От полицията в града съобщиха, че са принудени да проведат „операции по възстановяване на обществения ред“. Малко по-късно стана ясно, че организаторът на протеста е успял да „овладее“ протестиращите и движението по пътя е възстановено.

 

 

 

 

 

Още на обяд протестиращи от целия регион затвориха с жива верига както главния, така и стария обходен път през Благоевград. Движението при граничен пункт „Кулата-Промахон“ също беше спряно.

 

 

 

 

 

От Съюза на транспортните работници, един от организаторите на протеста, съобщиха, че отдавна приканват протестиращите да се отдръпнат и да освободят движението, но засега безуспешно. В двете посоки са се образували километрични опашки от леки и товарни автомобили.

 

 

 

 

Протестът на главен път Е-79 край Благоевград в района на мотополигона започна в 12 ч. и в него се включиха шофьори с автомобили и мотори от Благоевград, Петрич, Гоце Делчев и Дупница.

 

 

 

 

 

 

МВР призовава гражданите да се съобразяват с разпорежданията на полицията и да не допускат нарушения на обществения ред.

 

 

 

 

 

По-рано днес протестиращи блокираха магистрала Тракия в района на Стара Загора и Бургас.

 

 

 

 

 

 

От МВР съобщиха, че е възстановено движението по магистралите и основните пътища в страната, след като днес в различни райони имаше временни затруднения заради протестни действия.

 

 

 

 

 

Остават затрудненията за пътуване единствено по главен път Е-79. Протестиращи са блокирали пътя на входа на Благоевград в посока Симитли, където няма възможност за пренасочване по алтернативен маршрут. Блокада има и в района на ГКПП-Кулата.

 

 

 

 

 

МВР призовава гражданите да се съобразяват с разпорежданията на полицията и да не допускат нарушения на обществения ред.

 

 

 

 

 

Оф нюз, Петел, Новини БГ

 

https://offnews.bg/obshtestvo/protestat-v-blagoevgrad-prerasna-v-grazhdansko-nepodchinenie-kamion-s-691740.html

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
966090ef25235e32fcdbcad6fc8286a4

Фейсбук попиля Найо Тицин за снимката от катастрофата с Киро и НСО

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024