СВЯТ

Путин: Западът се радва, че Украйна се конфронтира с Русия. И бебета да искат да ядат, биха им сервирали

Путин: Западът се радва, че Украйна се конфронтира с Русия. И бебета да искат да ядат, биха им сервирали

 

путин-виц5e_pqpv22

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че сблъсъкът между руските и украинските военни кораби бил резултат от това, че чужди държави не са в състояние да държат Киев отговорен за лошо поведение дотогава, докогато Украйна се държи конфронтационно спрямо Русия, съобщават руските медии.

 

 

 

 

 

Това са първите коментари на руския държавен глава след конфронтацията в Керченския проток между руски и украински военни кораби на 25 ноември, съобщава news.bg

 

 

 

 

Властите в Киев продават настроения против Русия с доста голям успех днес. Те нямат какво друго да правят“, подчерта Путин.

 

 

 

 

Руският президент изтъкна, че изглежда, че Украйна би могла да се измъкне от всичко, доколкото чуждестранни страни, подкрепящи антируската позиция на Украйна, са замесени.

 

 

 

 

Ако искат бебета за закуска, те вероятно ще им сервират бебета. Те биха казали: „Защо не, те са гладни, какво трябва да се направи относно това?“

 

 

 

Това е толкова късогледа политика и тя не може да има добър резултат. Това прави украинското държавно ръководство самодоволно, не им дава стимул да вършат нормална политическа работа в страната си или да провеждат нормална икономическа политика“, коментира той.

 

 

 

 

Путин допълни, че инцидентът, който приключи със задържането от страна на Русия на три украински кораба, а Киев въведе частично военно положение в страната, бил „мръсна игра“ на Порошенко, който трябвало да притисне политическите си опоненти преди президентските избори през март.

 

 

 

 

Той твърди, че Украйна е отговорна за ескалацията на напрежението, тъй като инцидентът бил умишлена и планирана провокация от страна на украинските военноморски сили.

 

 

 

 

Руският президент също така защити граничарите, които спряха украинските кораби да преминат през Керченския проток, посочвайки, че е тяхно задължение да го направят и че ако не го направят, те биха могли да бъдат съдени за неизпълнение на заповед.

 

 

Нюз БГ, Петел

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024