Важно

Радев отряза Менда и Горанов за среща за застраховките и данъците: Да обясняват на народа, не на мен

Радев отряза Менда и Горанов за среща за застраховките и данъците: Да обясняват на народа, не на мен

 

ОТРЯЗАbig_32619_660_370

 

 

 

„Ако искат да обяснят нещо на някого, трябва да бъде обяснено на българския народ. По Конституция президентът стои в края на законотворческия процес.

 

 

 

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев по повод искането на управляващите за среща, на която на държавния глава да бъдат представени законовите промени в Кодекса за застраховането, които касаят цената на застраховката „Гражданска отговорност“, предаде репортер на Novini.bg

 

 

 

 

По-рано днес стана ясно, че министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова ще искат среща с президента Румен Радев, за да му обяснят аргументите си относно промените в Кодекса за застраховането и вдигането на данъците за старите автомобили.

 

 

 

 

 

 

По повод предложението на депутати от ГЕРБ за среща за промените за застраховката „Гражданска отговорност“ Радев каза, че президентът като институция стои на края на законотворческия процес.

 

 

 
Държавният глава припомни, че тази сутрин е наложил вето на Закона за корпоративното подоходно облагане и е направил това сега, за да може без проблем да бъдат приети текстовете по бюджет 2019.

 

 

 

Ветото се отнася до повишения от ГЕРБ данък за по-старите коли, което повишение засяга стотици хиляди българи.

 

 

 

 

Президентът заяви също, че не е изненадан, че се правят опити да бъде съживена една отдавна приключила проверка срещу Атанас Семов, след като Радев го е предложил за член на Конституционния съд. „Това ми дава основание да вярвам, че целта е политическа“.

 

 

 

 

Припомняме, че Прокуратурата се самосезира по публикация за Атанас Семов, преразказваща факти от прокурорски преписки от 2013 г., само няколко дни след като беше обявена номинацията му от Радев.

 

 

 

 

 

„Не съм изненадан, че се правят опити да бъде съживена една отдавна приключила проверка. Това ми дава основание да вярвам, че целта  е политическа.  Проверката е приключила през 2016 година. Защо се възбужда няколко дни след като е обявена моята кандидатура?“, коментира президентът Радев на въпрос за проверката срещу доц. Атанас Семов, предложен от него за член на Конституционния съд.

 

 

 

 

След церемонията по встъпване в длъжност на новите конституционни съдии, на въпрос от журналисти дали смята, че проверката на прокуратурата е изцяло политически обосновано Радев отговори, че за сега няма друго обяснение.

 

 

 

 

По отношение на очаквания доклад от Брюксел, Радев съобщи, че предварително докладът не е постъпвал в президентството.  „Като гражданин  знам за нашата правосъдна система повече отколкото един доклад от Брюксел“, каза още той.

 

Петел, Фрог нюз

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022