Политика

Радев попиля програмата на ГЕРБ: Няма да сe срещам с Борисов за нещо, което изкара хората на улицата

Радев попиля програмата на ГЕРБ: Няма да сe срещам с Борисов за нещо, което изкара хората на улицата

радев106916_660_370
Президентът Румен Радев няма намерение да се среща с премиера Бойко Борисов с единствената цел да обсъждат управленската програма на правителството. Той поиска конкретни мерки за борба с корупцията и със спада на чуждестранните инвестиции.

„Среща има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за увеличаване на инвестиции и постигане но икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате до разговаряме за 4-годишната програма, която изводи хората на улиците?!”, категоричен беше държавният глава.

 

 

 
Той отказа до вземе отношение по преговорите в коалицията кой да остане в управлението след оставката на вицепремиера Симеонов с аргумента, че не се меси в партийно-политическия живот на отделните партии.

 

 

 

Радев отбеляза още:

 

 

„Първо, по отношение на моята заплата, която e обект на коментар от няколко дни – не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание. Така че народните представители са в пълното си право да я намалят, както намерят за добре. Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тенденции засега няма“.

 

 

По думите му една от причините за протестите е, че гражданите не вярват, че хората във властта живеят само от месечните си възнаграждения.

 

Блиц, Фрог нюз

 

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024