Русия

Русия предупреди многозначително: Който не слуша Лавров, ще слуша Шойгу

Русия предупреди многозначително: Който не слуша Лавров, ще слуша Шойгу

 

 

epa06735738 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (L) and Defense Minister Sergei Shoigu (R) attend a meeting with Egyptian Foreign Minister Sameh Shoukry and Defense Minister Sedqi Sobhi in Moscow, Russia, 14 May 2018. Media reports state that Sergei Lavrov and Sameh Shoukry are discussing Iran’s nuclear program, the regional crisis and bilateral relations.  EPA/SERGEI ILNITSKY

 

 

Русия се надява, че САЩ няма да предприемат необмислени стъпки по отношение на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Това коментира директорът на отдела в руското външно министерство за неразпространение и контрол над въоръженията Владимир Ермаков, цитиран от руските медии.

 

 

 

 

„Ние изхождаме от факта, че (…) в края на краищата те трезво ще достигнат до оценка на реалната ситуация в света. Но ние, разбира се, сме готови с решения за всякакво развитие на събитията. Но за тези, които не искат да слушат всичко това, което много подробно обяснява Сергей Лавров, ще се наложи да чуят това, което Сергей Шойгу ще им обясни„, предупредил Ермаков.

 

 

 

 

Ермаков иска да каже, че който не се вслушва в думите на руския външен министър, ще му се наложи да си има работа с руските въоръжени сили, чийто началник е Шойгу.

 

 

 

Русия плаши да разполага ракети на територията на съюзниците си

Русия плаши да разполага ракети на територията на съюзниците си

Ако САЩ разположат ракети в Европа

 

 

 

Договорът за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег е сключен през 1987 г. между СССР и САЩ. С него страните обещаха да унищожат всички комплекси балистични и крилати ракети с наземно базиране със среден (1000-5500 км) и малък (от 500 до 1000 км) обсег, а също така да не произвеждат, да не тестват и да не ги използват в бъдеще.

 

 

 

 

 

На 20 октомври президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да оттегли страната от договора за ракетите, тъй като според него Русия не изпълнява задълженията си.

 

 

Ръководителят на Белия дом подчерта, че Вашингтон трябва да изгради своя ядрен потенциал. Той отбеляза, че това ще се случва дотогава, докогато останалите „не се осъзнаят“. След това САЩ ще бъдат готови да спрат този процес и дори да пристъпят към намаляване на оръжията. Той поясни, че това послание е адресирано главно към Китай и Русия.

 

Нюз БГ

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024