Политика

Томислав Дончев: Ако Валери Симеонов подаде оставка, отиваме на избори!

Томислав Дончев: Ако Валери Симеонов подаде оставка, отиваме на избори!

big_1110d

 

 

Няма да критикувам опозицията за поведението им в парламента. Това е тяхно решение. Друг е въпроса дали това държание е правилното. Аз се сещам за 2013 година, но тогава ситуацията беше много по-различна от сегашната.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

 

 

 

„В момента за мен няма основания за предсрочни избори. Ако Валери Симеонов подаде оставка, ще се наруши балансът в коалицията и това означава да отидем на избори.

 

 

 

 

По определен начин се оказваме заложници на ставащото в коалицията Обединени патриоти, но продължаваме да работим. Ще го правим докато можем и докато има смисъл. За мен все още има смисъл. Бюджетът не е предизборен, а изпълнява политиките и обещанията на това правителство. Основен акцент в него е образованието и според мен това трябва да стане национална кауза“, категоричен беше Дончев, пише Блиц.

 

 

 

 

„Щом има арестувани, значи има борба с корупцията. За съжаление е факт, че има корупция, но е факт, че има и борба с нея. Всичко е в ръцете на прокуратурата. Не съм запознат с разследването и не мога да коментирам темата за връзката между ДАБЧ и ВМРО“, коментира вицепремиерът проблемите в ДАБЧ.

 

 

 

 

„Не знам дали нарушенията в общините са вид бойкот на електронната реформа. Аз твърдя, че последната година има прогрес. Над 700 общини вече общуват електронно. Отпадат много удостоверения и други документи. Ясно е, че когато отнемеш гишето на един чиновник, трябва да има съкращения в държавната администрация. Това трябва да стане след точна преценка.

 

 

 

 

Предполагам, че ще мога да говоря с точни цифри след няколко месеца. Надявам се до няколко години да се похвалите на свои приятели, че и в България вече има електронно правителство. За него трябва да сме готови най-вече за определени кибератаки и киберкризи. В следващите месеци ще провеждаме определени учения по тази тема“, разкри Томислав Дончев.

 

 

Блиц, Петел, БНТ

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024