САЩ

Тръмп обяви победа и подаде ръка на демократите

Тръмп обяви победа и подаде ръка на демократите

 

 

115349_660_370

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е доволен от резултатите на междинните избори. Въпреки това обаче готви промени в своята администрация, а в същото време подаде ръка и призова за съвместна работа с демократите.

Републиканците на Тръмп отчетоха победа на изборите в Сената, но демократите спечелиха Долната камара. Постижението обаче е историческо, тъй като от дълги години не се е случвало на междинни избори управляващите да задържат горната камара, както стана сега.

 

 

 

 

„Вчера беше страхотен ден, чудесен ден“, каза Тръмп в първото си официално изявление по повод на резултатите от изборите на специална пресконференция.

„Републиканците нарушиха историческата тенденция и значително надхвърлиха очакванията в Камарата на представителите“, заяви Тръмп.

Според него огромните средства, събрани от демократите като дарения, са създали големи затруднения за републиканците, както и за голям брой депутати, подали оставка преди изборите и загубили обичайното предимство като настоящ кандидат в изборите.

 

 

 

Според Тръмп републиканците са получили от 2 до 4 места в Сената (броенето на гласовете продължава) и това е рекорд за управляващата партия на междинни избори от 1962 г. насам. Преди това управляващата партия е получавала не повече от 1 място в Сената за десетилетие по време на междинни избори, каза президентът на САЩ.

 

 

 

 

Той също така отбеляза факта, че републиканците са запазили контрола над повечето губернаторски постове и повечето щатни законодателни органи.

И призова републиканци и демократи да работят заедно в Долната камара, като дори похвали Нанси Пелоси, която е лидер на демократите и вероятно следващият председател на Камарата на представителите.

 

 

„Удари часът, в който демократите и републиканците да преодолеят междупартийните си вражди, за да продължим икономическия бум. Надявам се, в следващата година да можем заедно да работим за подобряване на живота на американците, в това число и по въпросите за икономическия растеж, инфраструктурата, търговията, намаляване на цената на лекарствата, отпускани по рецепта „, обяви Тръмп.

 

 

 

Относно възможността да се инициира разследване в Сената на Конгреса срещу демократите за изтичане на секретна информация, ако демократите започнат да разследват републиканците в Долната Камара на представителите той заяви:

„Те може би могат да играят тази игра, но ние пък можем да я играем по-добре „.

 

 

 

Доналд Тръмп обяви, че обмисля варианти как да преструктурира администрацията си.

„Много съм доволен от работата на голяма част от моя кабинет. Обсъждаме доколко отделните хора са най-подходящи за съответните длъжности. Знаете, това е съвсем естествена и много разпространена практика винаги след междинни избори“, заяви Тръмп.

 

 

 

Запитан конкретно за държавния секретар Майк Помпео отговори:

„Майк Помпео се проявява прекрасно, той свърши великолепна работа“.

Тръмп е дал висока оценка и за работата на министъра на вътрешните работи Райън Зинке, когото по-рано бяха обвинили в разхищение на бюджетни средства.

 

„Обсъждаме този въпрос, искам да проуча всичко, което говорят по темата. Мисля, че той върши прекрасна работа, но трябва да видим и как стоят нещата „, каза Тръмп и уточни, че е „възможно“ по този повод да изрази мнение, „примерно след седмица „.

На пресконференцията американският президент отказал да отговаря на въпроси, свързани с по-нататъшната съдба на министъра на правосъдието на САЩ и главен прокурор Джеф Сешънс и на неговия първи заместник Род Розенщайн.

 

Канал 3

САЩ

More in САЩ

ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024