ОБЩЕСТВО

Хиляди протестиращи отново викат ”Оставка” в различни градове на страната, блокиран е Проходът на републиката… ВИДЕО

Хиляди протестиращи отново викат ”Оставка” в различни градове на страната, блокиран е Проходът на републиката… ВИДЕО

46446114_2203286813057449_5531453655707811840_n
Държавата ври и кипи от протести в цялата страна и днес.
Хиляди викат оставка в София, Варна, Хасково, Добрич, Благоевград и други градове. Преди минути беше блокиран прохода на Републиката.

Преди минути от двете страни на прохода бяха блокирани десетки товарни камиони, но за леките коли достъп бе осигурен. Над 200 протестиращи спираха движението през прохода като спонтанно преминават по пешеходна пътека. За сега няма ексцесии, протестът е мирен. Хората скандират „Оставка“, а основното им искане е по-добри условия на живот.

 

 

В този момент се провежда и шествие на недоволни граждани в Благоевград. Хората имат намерение да минат през целиа град с шествие и да се спрат пред партийните централи.

„Ножът е опрял до кокала. Не може да се живее в такава бедност“, коментираха недоволни хора от състоянието на страната.  Над 200 души преминават спонтанно по пешеходна пътека на прохода. Искането е за оставка и по-добър живот.

 

 

 

Стотици млади хора стачкуват и в Благоевград. Шествието блокира основен булевард. То се насочва към сградата на МВР. Много протестиращи се оплакаха от полицейски произвол и насилие. Майките на деца с увреждания също са под прозорците на властта. Те обясниха, че ще бъдат на улицата докато оставката на Валери Симеонов не бъде гласувана. Те напомниха, че ще продължат борбата до приемането на законите, гарантиращи нормален начин на живот на хората със здравословни проблеми.

 

 

 

Комитет за местно самоуправление и отбрана към Комитет за национално спасение оглави протеста във Варна, предаде Moreto.net.

Около 300 души се събраха тази вечер пред сградата на Община Варна в поредния ден на протести.

 

 

Активисти започнаха да раздават на присъстващите агитационни материали с искания на протестиращите. Сред исканията от 8 точки са незабавна оставка на правителството, намаляване на данък добавена стойност за стоки от първа необходимост, увеличаване на пенсиите, вдигане на минималната работна заплата и други.

 

 

Сред исканията е и саморазпускане на всички партии и връщане на милиардите държавни субсидии. В друга точка се настоява за незабавна промяна на избирателния закон.

 

 

Агитационните материали се разпространяват от името на Комитет за национално спасение.

 

 

Около 19 часа протестиращите блокираха кръстовището пред Община Варна, след което потеглиха на шествие в посока Катедралата.

 

 

 

 

Протестиращите в София са блокирали булеварда пред Министерски съвет. Хората казват, че са от различни градове на страната, защото животът им е станал непоносим заради бедността и ниските доходи.

 

 

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК:

 

 

https://www.facebook.com/protestbulgari/videos/561574217646428/

 

 

Протестиращи блокираха и международният път Е-79 за и от „Дунав мост 2”. Образувала се е километрична колона от превозни средства. Хората се събраха на изхода на Монтана в посока Враца и застанаха на пътя. Те се заричат, че ще останат там до утре сутринта. Настояват за оставка на правителството и по-ниски цени на горивата.

 

 

 

 

В Хасково хората започнаха да се събират на централния площад около 18.00 ч. Те се насочиха към един от главните булеварди в града. Протестиращите се зарекоха, че недоволството няма да бъде последното. Протестът е под надслов „Срещу безобразията в България”. Хората искат да живеят по-добре. Настояват и за по-ниски цени на горивата.

 

 

 

 

Около 300-400 души се събраха в Благоевград за шествие по централните улици на града. Блокиран е централният булевард. Хората ще спират пред офисите на партиите, за да палят свещи и да покажат ритуалното им погребение. Протестиращите смятат да стигнат и до общината.

 

 

 

 

 

В Пловдив тази вечер също излязоха на протест. Жителите на града организират автошествие по централните улици и възлови кръстовища. Те се събират пред най-голямата спортна зала в града, откъдето ще тръгне и обиколката им с надути клаксони, развети знамена и искания за оставка на правителството и достоен живот.

 

 

 

Протестиращи се събраха на кръговото кръстовище на изхода от Велико Търново в посока София. Те искат смяна на системата. Полицаи не допускат да се блокира движението. Няма напрежение между протестиращи и униформени.

 

 

Петел, Бити ви, фрог нюз, Епицентър

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024