Политика

Цв. Цв. зацикли, от седмици повтаря едно и също – за „стабилното управление“ и „безотговорния Радев“

Цв. Цв. зацикли, от седмици повтаря едно и също – за „стабилното управление“ и „безотговорния Радев“

cvetanov

 

 

 

Оставката на Валери Симеонов е морален акт, тя ще заздрави коалицията, а няма да я разклати. Тя е след съгласуване в малкия коалиционен партньор. Ще продължим да изпълняваме ангажинмента си към майките на деца с увреждания. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в ефира на БТВ.

 

 

 

 

 

 

 

„Не ме изненада оставката, защото в последните няколко дни, той казваше, че властта не е самоцел и би подал оставка. Фокусира се едно по-голямо внимание към коалицията и Валери Симеонов, този акт на оставката ще успокои обстановката, смята Цветанов.

 

 

 

 

 

 

„Правителството излиза по-работоспособно след оставката. Всяко едно напрежение, което се създава има отражение на управленската мощ. Оттук нататък с Валери Симеонов ще продължим да работим заедно. Убеден съм, че с действията си той е допринасял за една добра работоспособност в политиките, които сме отстоявали:, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Цветанов поясни, че сега се очаква ново предложение за вицепремиер от НФСБ и добави, че това е записано в коалиционното споразумение. Ще приемем това, което решат Обединени патриоти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оттук нататък трябва да сме по-обединени, но и по-обрани в изказванията си. „Някой път от преумора или емоция можеш да изпуснеш една дума, но тя да е фатална, поясни той. Винаги ценя всяко едно мнение, което патриотите дават.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цветанов коментира критиките на президента по отношение на борбата с корупцията.

 

 

 

 

 

 

„Безотговорно поведение на държавен глава, който трябва да е обединител на нацията. Аз дадох живота си за борбата с престъпността и корупцията, докато той още беше в МО. Страната ни се нуждае от консенсус, а не разединение“, подчерта Цветан Цветанов.

 

 

 

 

 

 

„Въпреки това от ГЕРБ сме готови да се срещнем с него и да търсим консенсус. В политиката винаги трябва да си с протегната ръка. Дори сега ние търсим консенсус и политически дебат, но състоянтелен, а не с атаки без аргументи. Хората не искат избори, а стабилност. Те искат един по-устойчив път“, подчерта Цветанов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Той не пожела да коментира информациите за влизане в кабинета на Явор Нотев, Борис Ячев или даже Волен Сидеров.

 

 

 

 

 

Цветанов коментира и протестите от последните дни. „Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството (…) Реваншът е на избори”, каза Цветанов, който посочи, че управляващите ще изпълнят ангажиментите си към майките на деца с увреждания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ако погледнем финансовите показатели на страната и цените, ако съпоставим 2013 г. есента и сега, разликата е в предимство на сегашното управление – възнагражденията са по-добри, а цените са по-ниски”, допълни той.

 

 

 

 

 

 

Цветанов нападна президента Радев, като определи изказванията му от последните дни като „безотговорно поведение на държавен глава, който се стреми да е обединител на нацията”.

 

Той припомни, че президентът е имал възможността да състави „еднолично правителство”, което обаче е вкарвало по-малко приходи в хазната, а в медиите е имало „съмнения” за голям разход в областта на отбраната.

 

 

 

 

 

 

„Този човек не може да дава морални оценки за политическото състояние в страната“, заяви Цветанов по адрес на президента.

 

 

 

 

 

Той все пак изрази задоволство от предстоящата среща между държавния глава и премиера Бойко Борисов. Все пак не пропусна да отбележи, че за 2 години Радев е имал достатъчно възможности да се запознае с управленската програма на кабинета.

 

 

 

Епицентър, Би ти ви

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024