Личности

Путин размаза Порошенко

Путин размаза Порошенко

 

 

 

 

 

 

 

„Що се отнася до инцидента в Черно море, това е провокация, разбира се. Провокация, организирана от сегашното правителство, мисля, и настоящият президент в навечерието на президентските избори в Украйна през март следващата година, като рейтингът на сегашния президент е някъде към петото място и има има шансове да не стигне дори до балотаж, така че трябва да се направи нещо, за да се влоши ситуацията и да се създадат непреодолими пречки за неговите конкуренти, главно от опозицията“, заяви президентът на  годишния инвестиционен форум „Русия зове!“, цитиран от ТАСС.

 

 

 

 

Путин подчерта, че инцидентът, е „граничен, нищо повече“. Той припомни, че през последните години Украйна е имала по-сериозни основания за налагане на военно положение в страната, например когато през 2014 г. Крим реши да се присъедини към Русия или по-късно, когато избухна конфликтът в Югоизточна Украйна, „с използване на танкове, тежка артилерия, авиация.“ „По същество имаше война и не беше въведено военно положение“, коментира Путин.

 

 

 

 

„И сега се случи неголям инцидент в Черно море  – и се въведе военно положение в страната. Очевидно това се прави в навечерието на изборите, това е абсолютно очевиден факт“, подчерта руският лидер.

 

 

 

 

Председателят на Руската федерация припомни, че през септември тази година група от украински военни кораби също мина през Керченския пролив. Но тогава те спазиха всички договорености и се съобразиха с всички искания на руските граничари, но при сегашния случай украинските кораби не отговориха на сигналите на граничната служба.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Без да отговарят на исканията на нашите гранични служители, те започнаха да се движат направо към моста. Те не реагираха на предложенията да спрат, мълчаха пред предложението да приемат лоцман – дори след нарушаване на държавната ни граница, те бяха помолени да вземат лоцман“, отбеляза президентът, цитиран и от РИА Новости.

 

 

 

 

 

 

 

 

„А как трябва да действат граничните служители? Военни кораби нахлули в териториалните води на Руската федерация и не отговарят, не е ясно какво са намислили да правят. Какво трябваше да направят (граничната охрана). Ами ако бяха действали по различен начин, нали щяха да бъдат дадени на съд“, изтъква Путин.

 

 

 

Властите в Киев, вероятно, ако поискат бебета за закуска, те ще бъдат сервирани, каза още руският президент.

 

 

Сегашните власти в Киев успешно продават антируски настроения, на тях нищо друго не ми остана да продават. Такова е впечатлението, че на тях все им се разминава. Каквото и да направят, се измъкват. Ако днес поискат бебета за закуска, вероятно ще им бъдат сервирани. И какво ще кажат – че искат да ядат, нищо не може да се направи, коментира Путин.

 

 

news2

News 2

 

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023