Благотворителност

Бойколандия: Три деца без майка на студено по Коледа…

Бойколандия: Три деца без майка на студено по Коледа…

бойкуланд

 

 

 

 

Преди 8 години баба Роска се сблъсква с най-голямата болка за един родител- губи своята дъщеря, която си отива от този свят вследствие на сърдечна недостатъчност. След това животът й се преобръща.

 

 

 

Налага се да поеме грижите за децата на почината й дъщеря и нейни внучета- Даниела (14г.), Ванеса (13г.) и Филип (9г.), без да е в състояние да помогне дори на самата себе си.

 

 

 

 

 

Възрастната жена не получава никакви доходи (макар че е работила, не е достигнала необходимата възраст за пенсия), за финансова подкрепа разчита на бащата на децата, който работи на минимална заплата.

 

 

 

След смъртта на майката спират да получават и детски надбавки.

 

 

 

 

Всички заедно живеят в една къщичка в с. Чепинци, обл. София, за която плащат наем от 400лв. всеки месец. Едва свързват двата края, а ежедневието им с всеки изминал ден придобива все по-мрачен облик.

 

 

 

Така трагичният развой на събитията в живота на баба Роска я подтиква да подаде сигнал до нашата платформа „Приятели, ПОМАГАЙТЕ!”.

 

 

 

 

Свързва се с основателя Лео Кадели и плахо, с треперещ глас, му разказва коя е тя и каква е молбата й, а именно учебници за най-голямото дете- Даниела и хранителни продукти.

 

 

 

Два дни след телефонния разговор учебниците (в отлично състояние) бяха набавени, благодарение на отзивчиви хора. Днес Лео Кадели отиде лично на място в с. Чепинци да ги занесе, заедно с хранителни продукти, и да провери каква е обстановката там.

 

 

 

Оказва се, че в навечерието на най-топлите семейни празници, едно опечалено семейство с три деца, без майка, стои на студено. Дървата, с които разполагат за огрев всъщност са разни остатъци от дъски. Сметките за ток също са почти непосилни за тях.

 

 

 

 

Това, от което се нуждаят са дърва за отопление и юрист с добро сърце, който да се ангажира с техния случай безвъзмездно и да опита да разреши проблема с детските и да съдейства за да получат общинско жилище в района на София.

 

 

 

 

Приятели, нито едно дете не заслужава тежката участ да расте без своята майка. Понякога обаче съдбата чертае други планове, както в този случай. И точно тук е моментът, в който ние заедно можем да се намесим и да помогнем.

 

 

 

 

Не подминавайте поста с безразличие, защото това безразличие коства щастието на три невинни полусирачета. Нека да помогнем, за да може доброто да възтържествува и този път!

Телефон за връзка: 0898366113- Лео Кадели

Информация pomagaite.com

Благотворителност

More in Благотворителност

phpu9wegm_559x345

Самотният баща Светлозар Дончев с ново, разтърсващо послание: Усещам, че моят край наближава

октомври 21, 2023
991-ratio-martin-beshkov-800x445

Добрият пример: Младеж, извадил Богоявленския кръст, дарява наградата си за лечение на дете

януари 14, 2023
roditeli-dariha

Родители, изгубили дъщеричката си, дариха 130 000 лева за детска линейка

декември 28, 2022
dimi-Copy-1024x755

Семейството на малкия Дими се бори да върне усмивката му: Нека помогнем

февруари 15, 2022
1644179371sakaliev

Стойко Сакалиев разтърси мрежата: Дъщеря ми е болна от много рядък вид рак!

февруари 6, 2022
big_6689

54-годишна жена, изкарала Ковид, има молба към всички – не иска много

януари 28, 2022