Политика

Борисов от Брюксел: Разговарял съм с пилотите – F-16 е по-добър от останалите изтребители

Борисов от Брюксел: Разговарял съм с пилотите – F-16 е по-добър от останалите изтребители

 

b_borisov-3_1442259965

 

 

Не мога да ви кажа нищо по-различно от вчера за Брекзит. Пак показахме доброто си отношение към Великобритания. Сега е работа на британците и британския парламент да решават. Жан-Клод Юнкер каза, че ще представи резервния план на 19 декември. Не съм оптимист, но дано да бъде опроверган. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел преди началото на днешното заседание на Европейския съвет.

 

 

 

 

 

 

„Коментирахме и темата за кризата между Украйна и Русия. Моето мнение е категорично – да се пуснат незабавно поне обикновените моряци. България е много засегната от тази ескалация на напрежението. Надявам се руските власти да се съобразят с нашия апел“, добави той.

 

 

 

 

„Всеки се опитва да се спаси поединично чрез едно общо „решение“. Ние сме на първа линия и понасяме най-много. Може да се окаже, че не само ще спираме мигрантите, но ще трябва да се грижим и за тях. За това съм толкова твърд в отношението си да не се разделят пакетите“, коментира Борисов темата за мигрантската криза.

 

 

 

 

 

 

„Не съм очаквал такава яростна съпротива за Правителствена болница. Не можах да разбера тези реакции. Ще настоявам пред парламента болница „Лозенец“ вече да не е само Правителствена, защото според мен Министерски съвет не може да управлява болница. Ще сменим нашето решение за детска болница и ще си остане университетска. Ще настоявам само тази болница да отиде към Министерството на здравеопазването и да се махне името правителствена, защото ме дразни“, заяви министър-председателят.

 

 

 

 

 

 
„Има комисии, които разглеждат офертите за нов изтребител. Надявам се да дадат по-добри условия, защото това, което съм разговарял с пилотите – нов F-16 е значително по-добър самолет от всички останали, които се предлагат. Аз не се меся по абсолютно никакъв начин. Искам само да има най-доброто за българската авиация, защото виждате как се усложнява обстановката. Трябва ни боен самолет, който може да навлиза във военни действия и да надделява. Ние нашето задължение сме го изпълнили и сме дали парите“, каза още Бойко Борисов.

 

 

 

 

 

Премиерът Борисов подчерта още, че по време на работната сесия на Европейския съвет е настоял в рамките на този Европейски парламент и тази Комисия да се приеме Многогодишната финансова рамка. „Настоявах кохезията, общата селскостопанска политика да останат. Да направим бюджет, за да отговорим на конкуренцията в геостратегически план на ЕС“, заяви министър-председателят.

 

Фактор БГ

 

https://www.faktor.bg/bg/articles/borisov-ot-bryuksel-1?fbclid=IwAR0e1tX9fv8mT10kTmyo4laxdTTj8owCNb1NyEwgCFkePp0jrOGMQHuXBLU

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024