Други

Брутално! Тандемът „Нотев – ДЗИ“ с нова жертва, пострадала при катастрофа

Брутално! Тандемът „Нотев – ДЗИ“ с нова жертва, пострадала при катастрофа

Брутално! Тандемът „Нотев – ДЗИ“ с нова жертва, пострадала при катастрофа

big_1b99
Фрапиращ случай за младо момиче, блъснато с колата си от служителка на Народното събрание, отново връща общественото внимание към злоупотребите на застрахователите спрямо гражданите. През 2014 г. 21-годишната В. И. К. пресича улица в кв. Овча Купел рано сутринта, когато автомобилът на С. Д. Д., работеща в българския парламент, я помита. В резултат младото момиче е със счупен гръбнак и множество други травми, за които плаща близо десет хиляди лв. за лечение. Въпросната държавна служителка е застрахована в ДЗИ, които би трябвало без много мотаене да платят на обезщетение на пострадалата. Но тук в ролята на защитник отново влиза добре познатият в обществото лобист от ПП „АТАКА“ Явор Нотев.

Депутатът Нотев, който е и зам.-председател на Народното събрание, системно работи като адвокат за застрахователни компании срещу пострадали при катастрофи. Близко до логиката е, че виновната С. Д. Д. е потърсила своя колега от Народното събрание и в едно с ДЗИ, експерти и прокурори успяват да докажат невинността на ДЗИ. Пострадалата В. няма вуйчо владика и е в тотална неспособност да се пребори с уродливата система, която не само я лишава от компенсация за болките и страданията й, ами дори не я обезщетява за направените разходи за лечение. За какво тогава ни е нужна застраховка „Гражданска отговорност“, която би трябвало да покрива именно такива щети!?
Този частен случай доказва извода за огромен системен проблем. Застрахователните дружества са в прекрасни финансово-лобистки отношения с политиците. За разлика от корупцията в обществените поръчки, обаче, тук вредата се нанася върху отделни граждани на България, които нямат средствата и връзките да извоюват полагаемите им се застраховки. При хипотеза, в която зам.-председател на Парламента и голяма финансова компания като ДЗИ се обединят, обикновеният гражданин просто няма шанс!

Проблемът става още по-сериозен, защото в това конкретно дело по необясними причини прокуратурата не се намесва, а експертите, чиито авто-технически експертизи би трябвало да установят безспорните факти, че младата В. като пешеходец не е виновна, не установяват нищо подобно. На практика водачът на автомобила се оказва напълно невинен, а на съда не му остава нищо друго освен да спести едни пари за компенсации на ДЗИ.

Дали спестените пари са разделени между Нотев i някой застрахователен мениджър – факти няма. Косвено може да се направи изводът, че животът е гаден за малкия гражданин, когато не работи в Народното събрание и няма на негова страна депутат-адвокат. Но в малко по-дългосрочен план въпросът е, срещу кого ще експлодира общественото напрежение, когато се съберат няколко хиляди граждани, ощетени от застрахователите и лобитата им, заедно с техните семейства и приятели. И после властта да не се чуди как мирните протести, вече няма да са токова мирни.

Други

More in Други

13213213123

Тръпката е в головете с новия Топ Маркет от efbet.com

февруари 23, 2024
терзо-1

Честито на Промяната! Терзиев си назначи внука на главния прокурор от Възродителния процес за свой заместник / СНИМКИ

декември 19, 2023
php7l4o5q_559x345

Тръмп се предаде, протести пред съда в Ню Йорк

април 4, 2023
745-425-ania-pencheva

Крадци разплакаха дъщерята на Аня Пенчева / СНИМКА

януари 4, 2023
big_the-white-house-g26ceb19cb_1920

САЩ: Ще има „тежки последствия“, ако Путин предприеме подобни действия

септември 21, 2022
big_19989366_1441243045968049_6929695377277166154_n-720x380f12

Репортер атакува Асен Василев, докато се храни в ресторант до Народното събрание, последва екшън

юли 15, 2022