Политика

И Симеонов скочи на Румен Радев: Тоя добре ли е? Как ще пратя някого в работно време…

И Симеонов скочи на Румен Радев: Тоя добре ли е? Как ще пратя някого в работно време…

 

big_вале_ииииии2d3

 

 

 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов потвърди, че отказът на патриотите да отидат на дискусията за изборните правила, въпреки получената покана от президента, е напълно осъзнат и преднамерен.

 

 

 

И нападна Румен Радев, че подтиква депутатите да отсъстват от работа. „И къде е драмата? Ами че как ще изпратя представител в работно време?! Тоя добре ли е?“, избухна Симеонов пред медии в кулоарите на Народното събрание.

 

 

 

 

„Той може ли да кани народни представители в работно време? Чувал ли е, че има Правилник на Народното събрание?“, продължи с атаката Симеонов, цитиран от Канал 3.

„Ако беше отишъл някой, след това президентът щеше да ни обвини, че не работим и че сме мързеливци!“, включи се в коментара и съпартиецът му от правната комисия Християн Митев.

 

 

 

 

 

„Освен това държавата ни плаща, за да сме тук и да гласуваме законодателната програма на Народното събрание. Нашите избиратели ще ни държат сметка защо се разхождаме да ходим по конференции и събития, организирани без значение дали от президента или от някой друг, а не сме тук да си вършим работата, за която са ни изпратили.

 

 

 

 

 

След това как ще се явим пред тях, с кои очи ще застана аз?!“, възкликна Митев, а шефът му одобрително добави: „Естествено!“ И двамата са категорични, че мястото на подобна дискусия за изборното законодателство не е при президента, защото той няма право на законодателна инициатива, освен за промени в Конституцията.

 

 

 

 

 

 

„Сега, ако смята да променя формата на държавното управление в президентска република – да, да я проведе там. Обаче при промяна на Изборния кодекс е редно всички дискусии да се провеждат в тази сграда или в другата сграда, където са постоянните комисии“, каза юристът от НФСБ, който е и зам.-шеф на правната комисия. ГЕРБ също бойкотираха кръглата маса при президента с аргумента, че са били служебно ангажирани, а и че мястото на такъв разговор е парламентът.

 

 

Петел

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024