Европа

Лидер на „жълтите жилетки“ поиска отмяна на санкциите срещу Русия и главата на Макрон

Лидер на „жълтите жилетки“ поиска отмяна на санкциите срещу Русия и главата на Макрон

 

дактотор880x495_cmsv2_5d984a2e-2d76-546e-9879-5d7302e7d147-3441920

 

 

 

Един от лидерите на протеста на „Жълтите жилетки“, който вече над месец бушува във Франция, поиска незабавното премахване на санкциите срещу Русия и други страни, както и оставките на президента Еманюел Макрон и правителството. Кристоф Шалансон, водач на радикалното крило на протеста, обвини управляващия елит в „предателство на националните идеали“, нарече ги „убийци“ и заплаши с гражданска война.

 

 

 

 

 

„Необходимо е напълно да бъде променен политическият курс на Франция! Ние изискваме отмяната на наложените ни от Евросъюза и Запада санкции, в това число и срещу Русия. Те разрушават не само икономиката на страната, но и равноправните международни отношения“, заявява Шалансон в интервю за информационната агенция „Политика Сегодня“.

 

 

 

 

 

Демонстрантите, сред които има много фермери и предприемачи, добавя той, банкрутират именно заради това, че френското правителство не се занимава с вътрешните проблеми на страната.

 

 

 

 

„Вместо това управляващият елит се стреми да получи одобрението на западните партньори, които въобще не се интересуват от нашите проблеми. А в същото време от антируските санкции страдат именно малкият и средният бизнес във Франция“, възмущава се Шалансон.

 

 

 

 

 

 

 
Той изчислява, че от въвеждането на икономическите мерку срещу Москва приходите на предприемачите са спаднали двойно. Някои компании направо са прекратили работа, тъй като основните им партньори са били в Русия, а не в САЩ, подчертава лидерът на „жълтите жилетки“.

 

 

 

 

 

 

Шалансон обещава нови, още по-яростни протести срещу управляващата върхушка.

„…Правителството не оправда нашите надежди! Активистите ни няма да се разотидат по домовете си нито за Рождество, нито за другите празници, каквото и да прогнозира вътрешният министър Кристоф Кастанер. Той дълбоко се е объркал“, настаява Шалансон.

 

 

 

 

 

Той е убеден, че твърдата позиция и решителността на протестиращите е ключът към позитивните промени в страната.

„Няма да отстъпим. Ще постигнем разпускане на парламента и оставка на Макрон. В противен случай, ще започнем гражданска война!“, заплаши лидерът на радикалното крило на движението на „Жълтите жилетки“.

 

 

 

 

 

Шалансон обвини френското правителство в нарушаване на правата на собствените му граждани и в политическа неграмотност. Той се обяви и против воденето на преговори с властите.

 

 

 

 

 

 

Диалог с властите няма да има, докато не сменим президента и правителството. Няма да влизаме в диалог с палачи„, подчерта той И нарече управляващия елит във Франция „убийци“.

 

 

 

 

 

„Следващата седмица ще бъде седмата от протестите, а в редовете ни вече има 8 загинали! Ние сме длъжни да сложим край на това и няма да влезем в диалог с хора, които убиват собствените си съграждани“, канегоричен бе Шалансон.

 

 

Епицентър

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024