Криминално

Обрат: Шефът на КАТ – Казанлък бил подтикнат да се самоубие, до тялото са открити много пари… СНИМКИ

Обрат: Шефът на КАТ – Казанлък бил подтикнат да се самоубие, до тялото са открити много пари… СНИМКИ

 

1544803362-1544790928-clipboard09

 

 

 

Окръжна прокуратурата Стара Загора работи по версията, че 44-годишният началник на КАТ – Казанлък Тодор Николов е бил подтикнат да се самоубие. Засега от неизвестно лице, съобщава bTV.

 

 

 
На местопроизшествието освен личния автомобил и служебното оръжие на 44-годишния мъж, в канала язовир „Копринка” край Бузовград са открити пачки пари с различен номинал и кожен калъф с оръжие, вероятно незаконно.

 

 

 

 

 

 

Няма как следите на парите да бъдат проследени, защото липсват отпечатъци. Същото се отнася до калъфа и незаконното оръжие, открити във водата.

 

 

Прокурор Атанасов поясни, че на този етап няма как да се знаят причините за това в зоната на самото произшествие, в близост до утайника на язовир „Копринка”, да се намират четири пет пачки с различен номинал банкноти, кутийки с боеприпаси за пистолет – патрони и кожен кобур с намиращ се вътре револвер.

 

 

 

 

 

 

 

„На този етап предполагаме, че това е вероятно незаконно оръжие. Каква връзка имат със самото прострелване, на този етап не можем да кажем, но това е една обективна находка при извършения оглед на местопроизшествието, което само по себе си навява на мисълта, че има връзка с това деяние.

 

 

 

 

 

Дали става въпрос за някакво корупционно деяние, с опит за прикриване на следи, или нещо друго, тепърва ще изясняваме”, каза окръжният прокурор. Атанасов поясни още, че не може да бъде уточнена сумата на намерените пари, като те са открити във водата, има банкноти с номинал 100, 20 и 10 лева, а също валута. Тепърва ще се прави оглед на веществени доказателства и ще бъдат изброени и описани всички банкноти, с номинал и серия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Окръжният прокурор на Стара Загора каза също, че на този етап по случая няма данни за убийство, защото при самия оглед пистолетът е бил в ръката на Николов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Но за да бъдем категорични в тази насока, трябва да бъдат изготвени съответната балистична и техническа експертизи, които ще изяснят дали в действителност той е стрелял, от какъв ъгъл и дали с това оръжие е произведен изстрелът. В автомобилът е намерена една единствена гилза. Пистолетът беше в положение зареден”, отбеляза той. Дичо Атанасов съобщи още, че на този етап по случая няма данни за корупционни практики, но това ще бъде една от основните версии, по които евентуално ще се работи.

 

 

 
Няма данни срещу бившия шеф на КАТ да са водени разследвания за корупция и злоупотреби.
Тялото на 44-годишния Николов беше открито днес в ранния следобед недалеч от родното му село Бузовград.

 

 

 


Снимка: btvnovinite.bg
 

 

 

На мястото е открит и личния автомобил на Николов, както и служебното му оръжие. Мъжът е прострелян с един изстрел в слепоочието.
Хората в родния на Николов Бузовград са в шок и не вярват, че сам е посегнал на живота си.
Кметът на селото Михаил Янушев пристигна лично на мястото, след като научил, че тялото е открито.

 

 

 

 


Снимка: btvnovinite.bg
 

 

 

„Това е наистина голяма трагедия. Беше човек харизматичен, който би помогнал на всеки един и е помагал. В същото време беше голям професионалист в работата си”, каза Янушев.
„Снощи като чух по телевизията плаках. И сега съм готова да плача за него. За мен Тошко е много добър. Нищо не е казал – има ли проблем, няма ли”, разказа Иванка Желязкова, съседката на починалия началник на КАТ.

 

 
Други съседи разказаха, че Николов не е имал конфликт с никого в селото.

Инспектор Красимир Пешев от пътната полиция в Казанлък е сред последните, разговаряли с полицейския началник два дни преди трагичната развръзка.

 

 

 

 
„Сутринта той имаше ПТП на Мъглиж с пострадали хора и в тая връзка разговаряхме. След това се видяхме около 13:30 ч. Коментирахме само служебни теми. Лично аз не съм забелязал конкретна промяна в него”, разказа Пешев.

 

 

 
На този етап не се знае какво е накарало Николов да изчезне внезапно с личния си автомобил и служебното си оръжие. Едно от предположенията са здравословни проблеми.

 

 

 
„Просто имал сърдечни проблеми и му предстоят прегледи. Но нищо от това не е свързано със служебните му задължения”, каза началникът на РПУ – Казанлък Стойчо Крачолов.
Работата по случая продължава.

 

 

 

 

Източник: blitz.bg

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024