ОБЩЕСТВО

Под 0 градуса в килията на Арабаджиев-син, след жалба пуснаха парното на всички

Под 0 градуса в килията на Арабаджиев-син, след жалба пуснаха парното на всички

 

vulcho_arabadjiev1

 

 

21-годишният син на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви – Вълчо, мръзнал дни наред в килията си в ареста на столичната ул. “Г. М. Димитров”. В студените нощи през ноември температурата там била под нулата, защото парното не било пуснато.

 

 

 

Вълчо поискал още завивки. При разрешени 2 одеяла му дали още две и дори юрган, но пак не се стоплил. Тогава наследникът на хотелиерите помолил за шапка и ръкавици. Оказало се, че тези зимни аксесоари не са разрешени за арестантите. Печка също била отказана. След намесата на адвокат било позволено да му бъдат предадени плетени терморъкавици и шапка, а също и термобельо.

 

 

 

Парното при Вълчо било пуснато едва в 17 ч на 30 ноември. Той дели една килия с млад мъж, обвинен по дело за телефонни измами.

 

 

 

 

“Пуснали са парното първо в неговото спално помещение. Обясниха ни, че не е работело заради авариен ремонт на инсталацията. Друг начин за отопление нямало”, потвърди пред “24 часа” Аделина Натина, една от защитниците на Арабаджиев-младши.

 

 

 

 

От Министерството на правосъдието заявиха пред “24 часа”, че през ноември се е наложила подмяна на щрангове и тръби, но в края на месеца парното било пуснато на всички. От лятото бил планиран ремонт на отоплителната инсталация. Имало обществена поръчка, но не се явила нито една фирма.

 

 

 

След авария без парно през ноември останал не само арестът, но и 3-те блока на Националната следствена служба. Според адвокатката условията в ареста са опасни за здравето на Вълчо. “При неговите заболявания, ако вдигне температура, може дори да се парализира”, твърди Натина.

 

 

 

 

Съдебномедицинска експертиза показала, че Вълчо страда от заболяване на гръбначния стълб, което получил след катастрофа в Лондон през 2016 г. Оттогава имал болки в шията и гърба. По нареждане на съда той е прегледан от невролог на 19 ноември. Докторът заключил, че няма данни за пареза, защото младият Арабаджиев “застава спокойно на пети и на пръсти”. Защитата обаче твърди, че в изследванията трябва да участва и неврохирург. Вероятно ще има нова експертиза.

 

 

 

 

В спецсъда вече е подадена нова молба за промяна на мярката за неотклонение, но заседание не е насрочено, тъй като във вторник документи по делото били в апелативния спецсъд по молби за промяна на мярката за неотклонение на Ромелия Кирилова и Елена Караянева, които са водели счетоводството на Арабаджиеви и също са следствени.

 

 

 

Хотелиерското семейство е обвинено за участие в престъпна група за укриване на данъци и пране на пари, действала от началото на 2017 г. до 31 август т.г.

 

 

24 часа

https://www.24chasa.bg/novini/article/7208618

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024