Русия

Путин пося нови кошмари у атлантиците: Русия с успешен тест на хиперзвуковата система Авангард

Путин пося нови кошмари у атлантиците: Русия с успешен тест на хиперзвуковата система Авангард

ПУТИН20151219.atyyrsbkvj

 

 

 

Руските въоръжени сили са провели изпитание по заповед на президента Владимир Путин на комплекса „Авангард”, предаде агенция ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на Кремъл.

 

 

 

 

Изпитанието на ракетния комплекс със стратегическо предназначение е било успешно, се казва в разпространената информация. Хиперзвуковият ракетен комплекс е една от гордостите на руската армия. Ракетата успешно е поразила предварително посочена мишена в полигон в Камчатка.

 

 

 

 

По време на полета на ракетата е било извършено вертикално и хоризонтално контролирано маневриране. По-рано през годината руският президент Владимир Путин се похвали, че руските въоръжени сили разполагат с оръжия и ракети, които са неуязвими от вражеските системи и гарантират сигурността на Русия за десетилетия напред.

 

 

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин на среща с руското правителство поздрави министрите за успешното тестване на ново оръжие – хиперзвуковата система Авангард, предадоха осведомителните агенции.

 

 

 

 

 

„По мое указание, специалисти от Министерството на отбраната подготвиха и проведоха последен тест на тази система. Току-що беше завършен опитът с пълен успех „, заяви президентът на среща с правителството на 26 декември.

 

 

 
Както отбеляза Путин, тези нови видове оръжия са главно хиперзвукови. Едно от тях е междуконтиненталната система – хиперзвуковата система на Авангард“

 

 

 

 

В резултат на тестовете бяха потвърдени всички тактически и технически данни на системата Авангард.

 

 

 

През последните седмици се зародиха опасения за нова надпревара във въоръжението, след като администрацията на американския президент Доналд Тръмп заяви, че ще изтегли Щатите от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, подписан през 1987 година.

 

 

 

 

Москва, както и съюзниците на Вашингтон, призоваха Тръмп да не го прави. От САЩ посочват, че руснаците нарушават този договор, докато в Кремъл са категорични, че американците са тези, които не изпълняват точките по договора.

 

 

Факти БГ, Блиц

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024