Важно

Разкриха спонсорите на вчерашния „протест“ в подкрепа на властта – вижте кои са и с колко са се изръсили!

Разкриха спонсорите на вчерашния „протест“ в подкрепа на властта – вижте кои са и с колко са се изръсили!

 

йорImage_7195814_302

 

 

 

Три от големите строителни фирми – ГБС“, „Хидрострой“ и „Джи Пи груп“, които редовно печелят обществени поръчки са финансирали вчерашната протестна акция на Камарата на строителите в България. Това пише в своя позиция извънпарламентарната коалиция „Демократична България“.

 

 

 

 

„Струпването на Цариградско шосе на техника за няколко десетки милиона евро, закупена с парите на българските граждани, е акция на няколко големи играчи в сектора.

 

 

 

 

Тези фирми – силно приближени до всяка власт, организираха фалшив протест, за да окажат подкрепа на управляващите. Фирмите, които получават големите обществени поръчки, организираха манифестация в подкрепа на властта, а не протест“, се казва в становището на дясната формация.

 

 

 

 

На 04 декември 2018 г. компанията „ГБС“ е направила извънредна допълнителна вноска в КСБ на стойност 20 000 лв. На 10 декември 2018г. същото и на същата стойност са направили и „Хидрострой“ и „Джи Пи груп“.

 

 

 

 

„Тези вноски очевидно са предназначени за организиране на проправителствената акция. Подписката, която Камарата на строителите афишира, не е подписана от редица строителни компании в България, в т.ч. членове на браншовата организация. С нас се свързаха десетки български малки фирми, за да декларират, че не подкрепят организацията на камарата и не са се включили в подписката“, твърдят от „Демократична България“.

 

 

 

 

Според опозиционната формация КСБ отдавна е превзета от властта и не защитава интересите на средния и дребен бизнес в строителния бранш.

 

 

„Сегашното ръководство на Камарата е превърнало организацията в присъдружна на властта, чрез своите позиции в нейна подкрепа, по отношение на скандалите с ремонта на ул. Граф Игнатиев, трагедията край Своге и други.

 

 

 

Свидетели сме на класическо срастване на политическа с икономическа власт – характерно за авторитарни режими, които използват разпределянето на публични средства, за да укрепват управлението си“, се казва в позицията.

 

 

 

 

От „Демократична България“ декларират, че са против, под натиска на манифестации, да се дават още пари на големите строители в страната. Вчера Министерският гласува 1.35 млрд. лв. да отидат за строителството на 134 км от магистрала „Хемус“=

 

 

Трансмедия

„ГБС“, „Хидрострой“ и „Джи Пи груп“ са финансирали протеста на строителите

 

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022