Криминално

Сигнал от Либия до Бойко Борисов: Българската мафия краде 250-метров танкер под носа ви

Сигнал от Либия до Бойко Борисов: Българската мафия краде 250-метров танкер под носа ви

7039ca72329e44f6a7bf9e6b1d860c26

 

 

 

Танкерът беше освободен от Върховния съд у нас, но по-късно арестуван със заповед на ЧСИ.

Капитанът на либийския танкер BADR е бил удрян и заплашван с оръжие. Това съобщи ексклузивно пред Maritime.bg Мохамед Елахреш от фирмата-собственик на плавателния съд General National Maritime Transport Company (GNMTC).

 

 

 

 

 

По думите на Елахреш корабът вече не е под контрола на либийското дружество. „Вчера въоръжени лица, представили се за Гранична полиция, насилствено изведоха екипажа на танкера. Капитанът е бил удрян и заплашван с оръжие“, заяви той.

 

 

 

 

 

 

На екипажа на танкера с дедуейт 116 075 t не са представени никакви документи, а либийската компания възприема действията като абсолютно недопустими дори и в страни от третия свят. Моряците от екипажа на кораба ще бъдат репатрирани.

 

 

 

 

Причина за „невижданата в световната морска индустрия“ ситуация става заповед на Частен съдебен изпълнител, според която корабът трябва да бъде предаден във владение на българското ДЗЗД Булгаргеомин, твърди представителят на GNMTC

 

 

 

 

 

Maritime.bg следи случая, определян от собствениците на кораба, като кражбата на века в европейска държава, но досега не успя нито веднъж да получи позицията на Частния съдебен изпълнител.

 

 

 

 

Всичко това идва в изключително удачен момент, според либийците, тъй като у нас предстоят празници, а институциите не функционират. Зад постановката на съдебния изпълнител те виждат опит корабът да бъде продаден именно през почивните дни.

 

 

 

 

 

„Имаме информация, че тези мафиоти ще продадат кораба още утре. Непосредствено след като свалиха екипажа, ние вече нямаме абсолютно никаква информация къде се намира танкер BADR“, заяви още представителят на либийската държавна компания.

 

 

 

Либийската компания ще сигнализира родното правителство, очаквайки незабавна намеса от него. Сигнали за нечуваното отнемане ще бъдат изпратени и до международните морски институции.

 

 

 

 

 

„Нашите адвокати в Англия и България казаха, че не са се сблъсквали с подобен случай в практиката си“, заяви още Мохамед Елахреш.

 

 

 

 

 

Това, което стана вчера, доказа, че Бургас е под мафиотски контрол. Досега мълчахме и не повдигнахме този въпрос на международно ниво, заради дългогодишните добри дипломатически отношения между България и Либия, но това, което се случва сега, е шок. Представете си, че имаме ситуация, в която ЧСИ издава подбни заповеди въпреки решение на съда.

 

 

 

 

 

 

Maritime.bg припомня, че прокуратурата отказа коментар дали разследва случая.

Очаквайте подробности!

 

Дунав мост

 

https://www.dunavmost.com/novini/signal-ot-libiya-do-boiko-borisov-balgarskata-mafiya-krade-250-metrov-tanker-pod-nosa-vi

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024