Политика

СКАНДАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ! Жирардели – собственик на „Юлен“ и съветник на Ангелкова, а държавата уж води дела срещу концесионера!

СКАНДАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ! Жирардели – собственик на „Юлен“ и съветник на Ангелкова, а държавата уж води дела срещу концесионера!

 

full_b10deb01-d477-4f5a-ba99-42be7d12b3fb

 

 

 

Петкратният носител на световната купа и четири пъти световен шампион по ски Марк Жирардели обявил на среща с няколко министри, че е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД.

 

 

 

 

 

Той показал оригинални документи, от които се видяло, че притежава 100% от „Такс сървисиз лимитед“, която е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД.

 

 

 

 

 

Това се твърди в съобщение до медиите от Министерството на околната среда и водите. На срещата са присъствали министърът на туризма Николина Ангелкова, на околната среда – Нено Димов, и на икономиката – Емил Караниколов.

 

 

НОВИНАТА Е СУПЕР СКАНДАЛНА, КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ

 

Министърката на туризма официално обяви още преди 3 г. Жирардели за свой личен съветник по зимния туризъм. Какво излиза? Държавата от една страна води дела и процедури срещу концесионера, а от друга страна същия този концесионер съветва ресорния министър.

 

СКАНДАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ! И силен мирис на пари и корупция!

 

Сега КПКОНПИ трябва незабавно да се самосезира и да започне проверка срещу Ангелкова!

 

 
В събота 55-годишният австриец заяви, че е крайно време курортът да се сдобие с втори лифт, и поиска „спешна среща с Бойко Борисов и ресорните министри“ за развитието на Банско.

 

 

 

 

 

Жирардели бил придружаван на срещата от адвокатите на „Юлен“ АД. Цитиран от пресцентъра на екоминистерството, Жирардели казал, че е упълномощил мениджмънта на „Юлен“ АД да води преговори и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

 

 

 

 

От ведомството на Димов обясняват срещата във връзка с развитието на ски зона „Банско“. На нея са били обсъдени концесионният договор за ски зоната и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта.

 

 

 

Министър Димов обяснил на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с „Юлен“ АД, за което е упълномощен от Министерския съвет. С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение. Беше обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство.

 

 

 

Въпросът за реалния собственик на „Юлен“ АД се поставя от различни страни през последните години, като до момента няма категоричен отговор. Последно в края на ноември говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви пред „Дневник“, че обвинението още чака от властите на Вирджинските острови в офшорната зона информация за фирмата „Такс сървисиз лимитед“, която държи най-голям дял в собствеността на компанията – концесионер на ски зоната в Банско, „Юлен“.

 

 

 

 

 

В началото на годината премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос кой е собственикът с думите: „Всички знаят, нищо че го крият – за Цеко Минев става въпрос.“

 

 

 

 

 

Месец по-рано адвокатът на „Юлен“ Петър Петров заяви в телевизионно интервю, че всички компетентни български институции знаят кой е реалният собственик на компанията и че номиналният собственик – кипърският безработен гражданин Георгиус Георгиу, държи правата върху нея от името на трето лице.

 

 

 

 

 

 

Екоминистърът Нено Димов също потвърди, че държавата знае кой е собственик, но отказа да го назове с аргумента, че работата на ведомството му е само да контролира изпълнението на концесионния договор.

 

 

По Епицентър

 

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024