Анализи

US издание: Путин прехвърли „играта“ в предния двор на Америка

US издание: Путин прехвърли „играта“ в предния двор на Америка

 

768x432 (1)

 

 

С последните си действия руският лидер Владимир Путин показа на САЩ, че е напълно в състояние да прехвърли глобалната стратегическа „игра“ в предния двор на Америка.

 

 

 

 

 

Според CNN изпращането на стратегическите бомбардировачи Ту-160 във Венецуела е предизвикало забележимо напрежение сред американските експерти и медии.

 

 

 

Кореспондентът на CNN Брайън Тод описа прелитането на руските „Бели лебеди“ във Венецуела като „тревожен сигнал“ за властите в САЩ, коментира руската преса.

 

 

 

 

 
„Путин явно се опитва да предупреди Вашингтон, че може „да прехвърли играта в нашия двор“ и че Русия притежава значителен боен потенциал“, цитира CNN думите на бившия помощник на министъра на отбраната на САЩ Дерек Шолет.
 

 

 

 

Според мнението на американския експерт Владимир Путин и президентът на Венецуела Николас Мадуро вероятно са замислили план против САЩ, доколкото сътрудничеството им се осъществява около бреговете на Америка.
 

 

 

 

Бившият служител на военното разузнаване на САЩ Тони Шафър също смята, че руският президент „е дал ясно да се разбере“, че е решен „да възстанови влиянието на Русия до нивата на СССР“.

 

 

 

 

 
Руската преса отбелязва също, че американските експерти не казват и дума за това, че американски ескадрили са дислоцирани навсякъде около руските граници. Техни бомбардировачи, способни да носят ядрени заряди, например не един път са участвали в учения и са прелитали близо до границите на Русия в Прибалтика.

 

 

Епицентър

Анализи

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023