Политика

ГЕРБ нарече Йончева „пощенска кутия“ и „доносник“, Валери Симеонов я определи като „лъжкиня“

ГЕРБ нарече Йончева „пощенска кутия“ и „доносник“, Валери Симеонов я определи като „лъжкиня“

 

 

герб547756

 

 

ГЕРБ застана като един зад своя министър на културата Боил Банов, който вече е и член на партията. Причината съпартийците му да го подкрепят разясниха от името на групата депутатите Маноил Манев и Тома Биков в кулоарите на Народното събрание.

„Защото отказваме да вярваме на фалшивите новини на Елена Йончева“, обясни позицията на ГЕРБ Биков. Колегата му Манев направо я обяви за „пощенска кутия“.
БСП се превърна в сайт за фалшиви новини с главен редактор Йончева, заключиха от ГЕРБ.
„Нашето политическо решение е да го подкрепим и няма да се подведем. Изслушване в комисията по култура няма да има, има си прокуратура, ето виждате колко бързо се самосезира, въпреки че БСП казват, че са поръчкови и не работят“, бе категоричен Тома Биков. Според него се видяло как работят в БСП – долнопробно.

Елена Йончева е употребявана от БСП за целите на черната кампания срещу нас, бе неговото заключение.

 

„Парламентарната група на ГЕРБ твърдо стоим зад действията на Боил Банов като министър. Пощенската кутия Елена Йончева си позволи да хвърли в публичното пространство едни новини, а това е в следствие на голямата жега, която тя трябва да гаси около себе си. Всички вие знаете, че не е случайно прокуратурата да повдигне обвинение и да имате мярка (б.р. – има се предвид мярка за неотклонение, каквато в случая е паричната гаранция, наложена на Елена Йончева). Поредния резултат фалшива новина. Помните Хасково, никакво развитие, никакъв сигнал. Помните ли фалшивите снимки за границата, разкрития за магистрали, а накрая едно писмо, че искат проби. Най-накрая днес, хиляди левове, че министърът щял да опрощава някакви хиляди. В момента има дела за тези пари, на всичкото отгоре един човек, който отдавна забрави, че не е журналист, а е политик не чете вестници“, изреди пред камерите и микрофоните Маноил Манов.
Тома Биков призова журналистите да спрат да наричат Йончева разследващ журналист, защото това което тя прави сега било долнопробно доносничество – подавала се фалшива информация с цел да се дискредитира опонента.

Това преди време се наричаше долнопробно доносничество с фалшива информация, вметна Биков.

„Единственото, което се прави, е Елена Йончева да позволява да се използва за черната кампания на БСП“, заяви Тома Биков и призова всички журналисти да си пазят професията, защото професията ще се свърза с нея и фалшивите й новини.

 

 

„Лично аз съм свидетел, че много често Елена Йончева лъже. Откъде да знам, че това, което казва е истина”.

Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира изнесените по-рано днес от Елена Йончева данни за нарушения при изграждането на столичното Ларго.

„По никакъв начин не мога да приема, че хвърлянето на публични обвинения през медиите трябва да бъде насърчавано и трябва да му бъде обръщано внимание“, смята Симеонов.

 

Епицентър, Новини БГ

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024