Криминално

Държавата пак по бели гащи! Стайков едва вчера разбрал, че е издирван, намерен бил… в леглото си у дома

Държавата пак по бели гащи! Стайков едва вчера разбрал, че е издирван, намерен бил… в леглото си у дома

 

СТАЙКО120677

 

 

 

 

Държава отново е по бели гащи. Оказа се, че издирваният от миналия септември от Интерпол син на арестувания бос Миню Стайков – Стайко Стайков, е намерен в леглото си у дома!

 

Стайко Стайков твърди, че е бил отвлечен и бит от непознати.

В момента наследникът на винения бос е в „Пирогов“ с травма на главата.

 

 

При първоначалните прегледи, казва, че е бил отвлечен. Сигналът е подаден сутринта от негов приятел. Снощи между 20 и 21 часа, такси го е докарало до адреса, била му е оказана помощ от лекар. Ние имаме фактологията от сутринта. В началото на септември е обявен за издирване, от никой не е имало сигнал за неправомерни действия. Той е в болничното заведение и лекарите се грижат за него, каза главният секретар Ивайло Иванов  на брифинг относно Стайко Стайков.

 

120684_660_370

 

„Близките му твърдят, че от както е обявен за издирване, не са имали връзка с него. От никого не сме имали сигнал за неправомерни действия спрямо него. Това, че е бил отвлечен са неговите твърдения, тепърва предстоят беседи с много хора. Нямаме информация за извършено отвличане до този момент, не казвам, че не е ставало, а, че ние нямаме такива данни. Абсолютно всичко проверяваме- от автомобилите му до близките му. Когато той е обявен за издирване,  е бил обявен първо в България, после с европейска заповед за арест. Няма как да ви кажа дали сме имали данни дали е бил в България или в чужбина”, каза още той.

 

 

Мъжът е откаран в болницата от екип на Спешната помощ с лекар Слави Тодоров, който обясни ситуацията.

„Около 09.15 часа тази сутрин получихме адрес за мъж около 30-годишна възраст с травма на главата, паднал пред дома си. Намерихме мъж, който беше в къщата си, в леглото, не беше много адекватен. Имаше травма на главата и имах съмнение за комоцио. Затова по най-бързия начин оправихме нещата и уредихме транспорт до „Пирогов“, каза д-р Тодоров пред БНР.

 

 

 

 

 

Получен е сигнал за човек в безпомощно състояние, който се намира на паркинг. Към мястото е тръгнал екип на спешна помощ и е изчакан от човека, който е подал сигнала. Той ги е отвел до къща, където Стайко Стайков е прегледан“.
Това съобщи на извънреден брифинг и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

 

 
„Лекарите са го намерили в леглото и са го закарали в Пирогов. След като е закаран в болницата, в СДВР е подаден сигнал, че същият е бил отвлечен. Това става ясно от думите му при първоначалните прегледи. Казал е, че е отвлечен. Сигналът е подаден от близък приятел в 9:12 часа”, обясни още комисар Иванов, без да даде обяснения как така издирван от Интерпол е намерен в леглото си в къщи.

 

 

 

От думите на комисар Иванов стана ясно още, че снощи между 20 и 21 часа такси е откарало Стайков до един от адресите, на които пребивава, след което е бил поет от охранителите си.

 

 

 

 

„Бил е прегледан от лекар. Ние не сме били уведомени по никакъв начин. От началото на септември той е обявен за издирване. Не сме имали сигнал отникъде за някакви неправомерни действия спрямо него. Близките му твърдят, че от времето, когато е обявен за издирване, не са имали контакт с него. През това време са проведени много оперативни мероприятия за установяване на местонахождението му”, поясни главният секретар на МВР.

 

 

 

 

 

 

 

Това, че е бил отвлечен са неговите твърдения, тепърва предстоят беседи с много хора. Нямаме информация за извършено отвличане до този момент, не казвам, че не е ставало, а, че ние нямаме такива данни. Абсолютно всичко проверяваме- от автомобилите му до близките му. Когато той е обявен за издирване, е бил обявен първо в България, после с европейска заповед за арест. Няма как да ви кажа дали сме имали данни дали е бил в България или в чужбина”, каза още  главният секретар на МВР.

 

 

 

„Имал е рана на главата, която е била обработена и защитена, а другите рани са повърхностни, каза главния секретар на МВР. Знаем, че такси го е оставило пред тях снощи от проведените беседи. Трябва да проверим и адреса, от който е взет. Може много неща да се твърдят, но докато не го проверим, или докажем, няма как да сме сигурни. 

 

 

 

 

 

 

Вчера е подписал молба, че е готов да съдейства на полицията. Точно преди нападението е входираната молба, в която пише, че вчера, 27 януари е разбрал, че е издирван и е готов да съдейства. Адвоката и родителите не са споменавали, че е имало отвличане”, допълни прокурор Ангел Кънев.

 

 

 

 

Проговори и адвокатът на Стайко Стайков за „отвличането и побоя“ на клиента му: „Нямаме информация за извършено отвличане. Не знаем дали за него е плащан откуп. Лекарят, който го е прегледал, е установен. На по-късен етап ще разговаряме с него”, каза още главен секретар Ивайло Иванов.

 

 

 

Имал е рана на главата. Другите травми – охлузвания. Таксито е спряло пред тях и го е оставило. Не е бил изхвърлян от колата“, съобщи още главният секретар на МВР.

 

 

 

 

 

 

Припомняме, че собственикът на „Винпром – Карнобат“ Миню Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. В ареста е от три месеца, заедно с още двама души.
Синът му Стайко Стайков се издирва от 6-и септември миналата година с европейска заповед за арест и с червена бюлетина.

 

 

 

 

Останалите в ареста са синът на кмета на Карнобат – Иван Димитров и Белун Хазърбашанов, брат на съпругата на Стайков. Алкохолният бос има и самостоятелно обвинение за укриване на близо 1 милион лева от данъци. Спецпрокуратурата твърди, че се работи и по линия – измами с евросредства.

 

 

 

 

 

Ден след задържането на част от групата наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев обяви, чеСтайко Стайков се издирва с европейска заповед за арест, а в началото на октомври снимката на 29-годишния мъж се появи и на страницата на Интерпол.

 

 

 

 

Според неофициална информация Стайков – младши е правел опити да се свърже с представители на спецпрокуратурата, предава националното радио. Твърди се, че чрез адвокат е заявил готовност за сътрудничество. Дали това е така, все още не е ясно, защото официален коментар от държавното обвинение няма.

 

Прокуратурата обяви, че ще иска постоянен арест на Стайко Стайков.

 

Епицентър, Канал 3

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024