Политика

Ева Майдел: Еврото е една от най-силните валути и с него ние ще станем част от водещите икономики

Ева Майдел: Еврото е една от най-силните валути и с него ние ще станем част от водещите икономики

big_evaaa

 

 

 

Ева Майдел, депутат от ГЕРБ гостува в днешното предаване „Лице в лице“ по bTV.

 

 

Ето какво каза тя по въпроса за влизането на България в Еврозоната:

„Това, че България ще влезе в еврозоната е много хубава новина. Не е толкова важно дали това ще стане през 2020-та година или 2023-та, това което е важно е ангажимента на българското правителство, което е ясно заявен от няколко месеца, заедно с президента на ЕК.

 

 

 

 

Еврото е втората най-силна валута в света, с която се разплащат най-много хора след долара, и то единствено, защото много повече държави имат в долари резерви.

 

 

 

По използване са на едно ниво. Бъдейки част от еврото, ставаме част от най-силните валути и икономики на световно равнище.

 

 

 

Еврозоната няма за цел да ощети някой, напротив. Тя цели да ни направи по-богати, по-сигурни и най-важно, нашите спестявания да са по-сигурни и защитени. Да има прозрачност, контрол над парите.

 

 

 

 

 

Да не се случват ситуации, като кризата в България, когато една банка фалира и се наложи държавата да изплаща тези пари. Сега ще има механизми, дори и да се случи така, да го изплати този, който го е случил.

 

 

 

 

 

 

Много често лихвите за заемите в Еврозоната са по-ниски, и когато има криза, те падат още повече, докато в страните, които са извън Еврозоната се вдигат.

 

 

 

 

 

 

Инфлацията като процентен пункт е много по-ниска сравнение с всяка друга държава. Хората ги е страх, но те са податлива на манипулации, не е информирано населението. По този начин ние ще градим бъдещето на Европа, защото ще взимаме решения заедно с другите евродепутати.“.

 

 

ОТ ФОРУМА:

 

ГРОБАРИТЕ ВИ ЛЪЖАТ ЕЖЕДНЕВНО. АКО ПРИЕМЕМ ЕВРОТО БЪЛГАРИНА ЩЕ БЪДЕ ОГРАБЕН ОТНОВО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ. ЦЕЛТА НА ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО Е ГРАБЕЖ НА НАШИЯ ВАЛУТЕН РЕЗЕРВ И ИЗПОЛЗВАНЕТО МУ ЗА РЕШАВАНЕ НА ЕВРОГЕЙСКИ ПРОБЛЕМИ СВЪРЗАНИ С ИЗЛИЗАНЕТО НА АНГЛИЯ ОТ ЕС И СВЪРЗАНИ С МИГРАНТИТЕ ХРАНТУТНИЦИ ПОКАНЕНИ ОТ МЕРКЕЛ. НИКОЙ И НИКЪДЕ НЕ КАЗВА ЗАЩО ЕДИН ОТ ЛОКОМОТИВИТЕ НА ЕС БЯГА ОТ ЗАТЪВАЩА ЕВРОПА?

 

Със 100 евро пенсия и 300 евро заплата ще се чувстваме много богати.Затова с еврото ще се вдигнат и закръглят цените.Хората в Европа ни се чудят и не вярват че това са месечните ни доходи.Мислят ги за седмични.

 

 

Така ни говореха за комунизма като дойде.Ех младо,младо “доматите ги ядем без колците“.Това показва че,няма разлика между партиите нали са от една круша!

 

Петел

 

 

Политика

More in Политика

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024