Политика

Желязков успокоява: Два от трите доклада в пакета „Макрон“ са отхвърлени

Желязков успокоява: Два от трите доклада в пакета „Макрон“ са отхвърлени

желязков119324_660_370

 

 

 

 

Транспортната комисия в ЕП не прие два от трите доклада в пакета за мобилност, по-известен като пакета „Макрон“, обяви пред митинга на превозвачите в Брюксел транспортният министър Росен Желязков, който е там заедно с български народни представители и с евродепутатите от всички групи.

 

 

 

 

„Темите, свързани с командироването и седмичната почивка в кабината не са приети, отхвърлени са, два от три доклада са отхвърлени. Няма как транспортната комисия да докладва пред парламента нещо, което не е приела“, коментира по-късно пред медиите министърът.

 

 

 

 

Желязков обясни, че след като транспортната комисия не е приела целия пакет, а частично, в момента окончателното решение какво да се прави, се взема на заседание на координаторите на политическите семейства в ЕП – сред тях най-влиятелните, ЕНП, АЛДЕ и ПЕС.

 

 

 

 

 

Твърде вероятно е пакетът да не влезе изобщо за гласуване в пленарната зала на ЕП, прогнозираха и министърът, и президентът на ПЕС Сергей Станишев, както и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

 

 

 

 

„Днес имаме основание да сме доволни от резултата от гласуването, защото за нас е очевидно, когато един пакет е отхвърлен на две трети, имаме реално основание да искаме да не го допуснем до разглеждане в пленарната зала на този парламент“, каза Станишев на митинга.

 

 

 

Няма да приемем и да допуснем огромни сектори от нашите икономики да бъдат откъснати от пазара, зарече се лидерът на европейските социалисти.

 

 

 

 

 

На сцената редом един до друг бяха евродепутатите от различните политически сили – Андрей Новаков, Петър Курумбашев, Сергей Станишев, тяхна колежка от Румъния, Ангел Джамбазки, както и министърът на транспорта Росен Желязков. Желязков разкри, че по време на гласуването в комисията Курумбашев е бил облечен с жълта жилетка в знак на солидарност с протестиращите шофьори.

 

 

 

 

„Чакаме срещата на координаторите, самата комисия не знае какво да прави, това ще стане ясно след броени минути“, каза Росен Желязков. Превозвачите обаче с викове „Победа“ побързаха да се хванат на хоро преди окончателното решение да е известно.

 

 

Канал 3

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024