Политика

Йончева представя утре на „Позитано“ 20 горещото разследване за корупция в Министерски съвет

Йончева представя утре на „Позитано“ 20 горещото разследване за корупция в Министерски съвет

 

елена117230_660_370

 

 

Журналистът и депутат от БСП Елена Йончева ще представи утре на „Позитано“ 20 горещото си разследване за корупция в кабинета.

Това се разбра от думите на лидера на партията Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

Нинова хвърли светлина по въпроса на редовната пресконференция на партията.

„Утре в 10.00 тук, заповядайте. След това темата ще продължи да се развива в БСТВ“, каза Корнелия Нинова пред медиите.

 

 

 

 

 

 

Анонсът за разследването на говорителя на червената парламентарна група ще обяви, ще се доразвие по БСТВ.

 

 

 

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира и обвинението, повдигнато на Йончева.

„Повдигнатото обвинение срещу Елена Йончева е несериозно и необосновано. Става дума за период, когато на никой от нас не ни е минавало през ума, че КТБ ще бъде в такова състояние. Който се опитва да се бори срещу властта, бива наказван с политически процес, а не със съдене. За мен изпълнителната власт и прокуратурата работят заедно“, категорична е Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

 

Според лидера на БСП обвинението срещу Йончева е в отговор на разследванията, които е правила като журналист. „Не е еднократен акт това, което се случва с Елена. Това е принципен въпрос, защото днес е Елена, а утре ще е някой друг. Принципен въпрос е това всеки да има свобода да се изразява“, посочи Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

Оценяваме двете години на президента Радев с три думи – последователен, съдържателен и перспективен, заяви на пресконференция на „Позитано“ 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

„Достоен двегодишен мандат. Пожелаваме на него и Илияна успехи оттук нататък“, бе оценката на лидера на БСП на първите две години от мандата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илията Йотова.

 

 

 

 

“Вчера президентът Радев и вицепрезидентът Йотова направиха отчета за втората година от мандата си и разбира се, започнаха анализите, коментарите и оценките. Традиционно в българския политически живот тези разговори се водят на повърхностно равнище. Чухме всякакви мнения, оценки, включително някои на ръба на интригата“, започна изложението си пред медиите лидерът на БСП. И подчерта думите на президента, че авторитаризмът се завръща.

 

 

 

 

Лидерът на БСП „разшифрова“ казаното така:

„Последователен, защото за този период не е изневерил на нито една от дадените думи. Съдържателен защото запълни тези думи с работа и с действия. Поздравления за последователността и за това, че той не промени принципната си позиция към сериозните проблеми на държавността в България!“

 

 

 

 

 

Вярвам, че в съвета към президентската институция държавният глава ще събере умни и способни хора, които ще търсят изход от ситуацията, продължи Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

Според нея Румен Радев е перспективен, защото не се е задоволил само да критикува, а по всички въпроси винаги е давал решения на конкретния казус.

 

 

 

 

 

 

„Нашата позиция винаги е била за конституционна парламентарна република. Не смятам, че каквато и да е идея за президентска република стои на дневен ред. Съгласна съм с мнението на президента Радев за необходимостта от предсрочни парламентарни избори, защото това е и нашата теза от дълго време. Такива избори за спешни и наложителни. Така че, както правилно отбеляза държавният глава, въпросът не е дали, а кога ще бъдат“, каза още Нинова на брифинга на БСП.

 

 

 

 

 

„Коалиция между БСП и ГЕРБ би било края на демокрацията. Когато леви и десни идеи седнат заедно на властовата маса, тогава се приключва с истинския политически живот и тогава народът ще излезе срещу властта. Идеята за програмно правителство с участието на всички парламентарно представени в момента партии също би било тежко решение“, каза още Корнелия Нинова, която се обявява срещу подобна коалиция от първия си ден като лидер на червените.
 

 

 

 

А що се отнася до това дали президентът ще прави партия, Нинова припомни: „Не за първи път се повдига въпроса за основаването на партия от Радев, така че аз не виждам новина в това нещо. Пак ще кажа, това е негово решение. Но не вярвам той да направи партия. Гледам на това като на интрига, но това е мое виждане!“

 

 

 

 

 

 

Във връзка с отчета на президента Румен Радев Нинова каза още, че той просто е превърнал думите си в действия с наложените дотук от него 12 вета.
 

 

 

 

 

„Според някои хора наложените 12 вета на президента е война с изпълнителната и законодателната власт. Но това не е така. Президенът просто превърна думите си в действия. Той наложи вето срещу вечните концесии, срещу разграбването на КТБ, срещу приватизацията на държавни активи, срещу т.нар. таен арест на непълнолетните, срещу закова за увеличаването на данъците върху стари коли, както и вето срещу закона за НЗОК, където държавата се оттегли и отказа да плаща иновативните лекарста. Мога да продължа да изброявам“, каза пред медиите Корнелия Нинова.

 

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

171172315952409

Посланикът на САЩ за разглобката на властта: Разочаровани сме, но не е наша работа да се месим в тези дискусии

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024