ОБЩЕСТВО

Каракачанов от Войводиново: Станаха изключително нагли, повече така не може да продължава

Каракачанов от Войводиново: Станаха изключително нагли, повече така не може да продължава

 

шкембе544078

 

 

 

Предстои операция на военнослужещия от 68-ма бригада Специални сили, който пострада при побой от цигани в село Войводиново, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов, който е в селото.

 

 

 

 

„Човекът има кръвонасядания около очите и спукана скула. Циганите в България станаха изключително нагли, но това не може да продължава повече. Търпимостта на хората се изчерпа“,  добави пред журналисти министърът на отбраната, който се срещна с местната управа и жителите.

 

 

 

 

 

Двамата братя, които пребиха 33-годишният военен във Войводиново, са го нападнали в гръб и завързали с якето му, за да не може да се защитава, подчерта още Каракачанов.

 

 

 

 

 

„Нужна е цялостна програма за решаване на проблема. Не може да си мислят, че имат само права без задължения. Ето и част от мерките, които трябва да бъдат взети: обвързване на социалните помощи с образование и труд; задължително училище, иначе няма помощи; трудово-образователна повинност“, продължи Каракачанов.

 

 

 

 

 

„Незаконните постройки също са друг проблем. В гетата е скотска история – без морал. Хлапета бият наред. Това не може да продължава повече. Програмата е направена и ще я внеса за обсъждане в Министерския съвет. Няма смисъл да се чака и търпи повече“.

 

 

 

 

„Докога държавата ще финансира безразборната циганска раждаемост. Това население не желае да работи, не учат, и на практика стават една маргинализирана общност, която си живее в свои закони“, продължи вицепремиерът.

 

 

 

 

 

 

„А човек, свикнал да живее на готово, най-лесната работа е да прави деца, за да взима помощи. Те нямат никакъв стимул да работят, да се усъвършенстват.“

 

 

 

 

Каракачанов добави, че е посетил военнослужещия в болница „Св. Пантелеймон“, където е настанен. „Операция ще му бъде направена утре. Нападателите са го удряли предимно в главата“, каза още Каракачанов.

 

 

 

 

Той изтъкна, че състоянието му е добро, има средна телесна повреда и може би ще бъде изписан след няколко дни. „Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението“, заяви още Каракачанов. 

Той подчерта, че местните хора имат право да протестират, като ги призова, да не търсят саморазправа.

 

 

 

 

С министър Красимир Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.

 

Канал 3

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024